VIOD wist gisterenmiddag in Beek op Sportpark Kolkstede in de wedstrijd tegen ’t Peeske liefst 5 maal het doel te vinden. Na 10 minuten was gezien de opening van de wedstrijd al snel duidelijk dat dit geen wedstrijd van 0-0 zou gaan worden. De gastheren kregen zelfs in het begin enkele fraaie kansen om de score te openen, maar gingen er onnauwkeurig mee om. VIOD had nog voor rust vaker kunnen scoren en de ruststand van 0-1 had ook zo 2-3 kunnen zijn. In de 2e helft maakte VIOD snel duidelijk dat het op de goede weg is en won met ruime cijfers 1-5.

Aan de aftrap
Trainer Jan Lorsé koos ook in Beek voor zijn vaste basiself met Jos Klein Bleumink en Thomas Jansen als opkomende vleugelverdedigers. Op het middenveld een blok met Julian Bril, Marten van Delden en Jorn Eijkelkamp. Balkunstenaar Lex Overbeek tussen de 2 aanvallers Joppe Derksen en Asjen van Dijk. De start was goed, maar de eerste kansen waren voor de thuisclub. Binnen 15 minuten had ’t Peeske zomaar op voorsprong kunnen staan. Eerst was het Sjoerd Tjoonk die niet goed reageerde op een vrije bal en even later kreeg Bjorn Maas een niet te missen kans, zijn kopbal gaat rakelings langs de doelpaal tegen de reclameborden aan. In de 20e minuut zet VIOD een fraaie aanval op. Via de rechterzijde komt de bal in de voeten van Joppe Derksen, die ziet dat Lex Overbeek er nog beter voor staat. Overbeek schiet de bal van dichtbij tegen de uitlopende keeper Fabian Krus aan en de doelman voorkomt een zeker doelpunt. Naarmate de wedstrijd vorderde krijgt VIOD steeds meer grip op de tegenstander, is veelvuldig in balbezit en kan aanspraak maken op de openingstreffer.

Voorsprong
Na ruim ’n half uur spelen is het dan ook raak. Lex Overbeek was een metertje voor de punt van de 16 onderuit gehaald, maar scheidsrechter Kiliccan uit Zutphen laat doorspelen daar VIOD in balbezit bleef. VIOD weigert dit en eist de riante vrije trap op. Alsnog fluit de leidsman en gaat Jorn Eijkelkamp achter de bal staan. ’t Peeske had inmiddels een 5-mans muur opgezet met 2 lange verdedigers aan de buitenkanten. Jorn Eijkelkamp weet met een sublieme trap de muur middendoor te omzeilen en schiet de bal vanaf een meter of 17 in de linker kruising van het doel (0-1). Kort voor rust krijgt ’t Peeske de mogelijkheid om nog gelijk te maken. Aanvoerder Erik Tomassen krijgt echter de bal op 10 meter van het doel niet tussen de palen. Hij schiet de bal, iets wat te gehaast, hoog over het doel, tot opluchting van de VIOD supporters. In blessuretijd krijgt VIOD nog een kansje om zelfs de score te verdubbelen. Doelman Fabian Krus van de thuisclub ziet Jorn Eijkelkamp geheel vrij met bal op zich afkomen en weet ternauwernood het leder te onderscheppen.

2e helft
VIOD wil direct vanaf de aftrap in de 2e helft orde op zaken stellen en drukt tegenstander ’t Peeske vast op eigen helft. Scheidsrechter Kiliccan weigert naar de stip te wijzen als Joppe Derksen binnen de beruchte lijnen onderuit wordt getrokken en VIOD wordt hiermee een zuivere strafschop onthouden. Toch komt de 2e treffer snel. Lex Overbeek staat aan de basis, zijn schuiver wordt niet voldoende door de doelman afgestopt en door Jorn Eijkelkamp in het doel gelift (0-2). Nadat VIOD direct hierna het duel vergeet op slot te gooien (2 mogelijkheden op 0-3), komt de thuisclub geheel onverwachts terug in de wedstrijd. Een slimmigheidje van de assistent-scheidsrechter staat aan de basis van dit doelpunt, daar de bal de zijlijn al was gepasseerd. De bal komt uit ‘n voorzet voor het doel, waar VIOD-keeper Willem Thijssen de bal eerst nog weet af te stoppen. De terugspringende bal wordt door de inlopende Brian Smit vakkundig binnengeschoten (1-2). Een kwartier voor tijd een fase dat VIOD met meer zelfvertrouwen speelde. Ook aanvaller Joppe Derksen komt beter in zijn element als spits. Hij laat op de rand van de 16 eerst 2 verdedigers van ’t Peeske zijn hielen zien en geeft de uitlopende doelman het nakijken door de bal in de korte hoek binnen te schieten (1-3). Nadat Lex Overbeek even later onhoudbaar de bal tegen de touwen aanschiet (1-4) is de wedstrijd gespeeld en mag Asjen van Dijk vijf minuten voor tijd middels een counter de verdediging van ’t Peeske aftroeven. Ook de doelman weet de rappe aanvaller vol vertrouwen te omspelen om de bal in het verlaten doel te schieten (1-5).
Voor het eindsignaal raakt de thuisclub nog een keer het houtwerk. Aanvoerder Erik Tomassen ziet zijn schot van afstand vol op de paal uiteen spatten. Dan vindt scheidsrechter Kiliccan het genoeg en stuurt de teams naar de kleedkamers. VIOD scoort vijf keer in Beek, een uitslag waar de supporters 2 seizoenen lang op hebben moeten wachten. Volgende week thuis tegen Sprinkhanen, aftrap om 14:30 uur.

door John van der Kamp

Foto’s: Erik Eijkelkamp

stijn-tomesen-speelde-vanmiddag-en-foutloze-partij

Stijn Tomesen speelde vanmiddag een foutloze partij

routenier-koen-monasso-speelde-souverein-deze-middag

Routinier Koen Monasso speelde soeverein vanmiddag

doelman-thijssen-kan-terugzien-op-een-goede-wedstrijd

Doelman Willem Thijssen kan terugzien op een goede wedstrijd

jorn-eijkelkamp-wist-2-maal-het-net-te-vinden

Jorn Eijkelkamp wist vanmiddag 2 maal het net te vinden

breekpunt-in-de-wedstrijd-joppe-derksen-gaat-de-3e-treffer-binnenschieten

Het breekpunt in de wedstrijd. Joppe Derksen gaat de 3e treffer binnenschieten.

ook-lex-overbeek-pakte-een-doelpuntje-mee-vanmiddag

Ook Lex Overbeek pakt een doelpuntje mee en wordt gefeliciteerd door Jerrel Dadé.

VIDEO: HOOGTEPUNTEN in VOGELVLUCHT

meer foto’s van deze wedstrijd, klik op de afbeelding hieronder.

banner-album-peeske