VIOD was gisterenmiddag op Sportpark Dichteren snel klaar met tegenstander Sprinkhanen. Hoewel het team uit Nieuw-Dijk tot de laatste minuut bleef voetballen voor een goed resultaat, had VIOD al voor rust de winst in de pocket. Door doelpunten van Stijn Tomesen en 2 maal Asjen van Dijk stond het team van trainer Jan Lorsé halverwege op ’n 3-0 voorsprong. De wedstrijd was helemaal gelopen toen invaller Dominic Bolmeijer de 4e VIOD treffer liet aanteken. De gasten kwamen via een strafschop kort voor tijd aan de ere treffer. Daar bleef het ook bij en had VIOD een eenvoudige middag.

De wedstrijd

Normaal gesproken heeft VIOD wel een paar kansjes nodig om de score te openen, maar bij de eerste beste kans in de 8e minuut van de wedstrijd lag de bal al direct achter Sprinkhanen doelman Niek Bodd. Joppe Derksen snelt langs zijn tegenstander heen en geeft een puike voorzet af, waar Asjen van Dijk via zijn hoofd de score weet te openen (1-0). VIOD in goede doen, laat de bal goed rond gaan en zoekt veelvuldig via de rechterzijde hierna het strafschopgebied van de tegenstander op. Als men het vizier wat scherper had staan, had de score al snel kunnen oplopen, want kansen waren er voor een drietal spelers, die vrij konden opkomen. Ook tegenstander Sprinkhanen liet met goed veldspel zien, dat men niet voor niets in het linker rijtje staat van de 4e klasse en probeerde de VIOD verdediging het moeilijk te maken. Toch had VIOD doelman Willem Thijssen het meer druk met de terugspeelballen en behoefde niet echt in actie te komen.

Snel klaar

Nog voor rust was de wedstrijd gespeeld.  In de 29e minuut een corner voor VIOD aan de rechterzijde van het veld. Marten van Delden trapt de bal met een mooie curve voor het doel, waar aanvoerder Stijn Tomesen in het vijf meter gebied zijn tegenstander verrast door snel een paar stappen naar voren te maken. Via zijn hoofd laat Tomesen de bal in het doel belanden (2-0). Nog voordat scheidsrechter Beunk uit Lichtenvoorde het rustsignaal kan geven komt VIOD zelfs op ’n 3-0 voorsprong. Een droge knal van Asjen van Dijk  verdwijnt in de uiterste rechterbenedenhoek, onhoudbaar voor doelman Bodd van Sprinkhanen.

2e helft

Trainer Lorsé laat de licht geblesseerde middenvelder Lex Overbeek in de rust in de kleedkamer achter en stuurt Dominic Bolmeijer het veld in. Bolmeijer, die voor het 1e seizoen bij VIOD speelt, pakt zijn kans en ziet een mooi schot net buiten de 16 in het doel belanden (zie foto, 4-0). De wedstrijd is nu na 65 minuten echt gespeeld en trainer Lorsé haalt routinier Koen Monasso naar de kant en ook middenvelder Julian Bril wordt gewisseld. Jeroen Westerhof en Bart Grondman zijn de vervangers voor dit duo. Sprinkhanen blijft de ere treffer zoeken en slaagt daarin, nadat de leidsman naar de beruchte stip heeft gewezen. Rob Gieling scoort in de 84e minuut beheerst vanaf 11 meter (4-1). Kort voor tijd had zelfs nog een 2e treffer van de gasten op het scorebord kunnen staan, maar scheidsrechter Beunk dacht daar anders over en keurde het doelpunt af.

Door deze winst op Sprinkhanen blijft VIOD zicht houden op de naaste concurrenten, die ook allen hun wedstrijdje wonnen. a.s. zondag geen wedstrijd, op zondag 27 november wacht de uitwedstrijd in Pannerden tegen RKPSC.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

thomas-jansen-samen-met-sprinkhanen-aanvaller-greg-jansen-in-duel-om-de-bal

Thomas Jansen samen met Sprinkhanen-aanvaller Greg Jansen in duel om de bal

marten-van-delden-stond-vandaag-aan-de-basis-van-de-2e-treffer

Marten van Delden stond ook vandaag weer aan de basis van ’n VIOD treffer

asjen-van-dijk-gaat-de-3e-viod-treffer-binnenschieten

Asjen van Dijk legt aan om de 3e treffer binnen te schieten

dominic-bolmeijer-haalt-uit-en-ziet-even-later-de-bal-in-het-doel-verdwijnen

Dominic Bolmeijer haalt fors aan en ziet de bal langs een verdediger in het doel verdwijnen.

sprinkhanen-doelman-niek-bodd-had-vandaag-geen-gemakkelijke-middag-en-moest-ook-hier-in-actie-komen

Geen gemakkelijke dag voor Sprinkhanen doelman Niek Bodd. Hier wordt hij verrast door een kopbal van Jorn Eijkelkamp