PANNERDEN – VIOD heeft vandaag de goede reeks van de afgelopen weken weten voort te zetten. In Pannerden werd RKPSC met 3-2 verslagen. VIOD kwam binnen 10 minuten al op ’n riante voorsprong door doelpunten van Lex Overbeek en Marten van Delden. Voor rust deed de thuisclub nog wat terug en kwam na de thee zelfs op gelijke hoogte. Toch bleef VIOD aanspraak maken op de overwinning en viel de winnende treffer tien minuten voor tijd. Jorn Eijkelkamp voltrok het vonnis en kan VIOD weer drie punten aan haar totaal toeschrijven.

De Opstelling

Vanmiddag op Sportpark De Pauwengaard geen Julian Bril in de basis bij VIOD. Bril kampt met een blessure en moest vanaf de zijlijn toekijken. Dominic Bolmeijer was zijn vervanger. Vanaf de aftrap heeft VIOD het betere van het spel en krijgt direct een mogelijkheid om de score te openen. Aanvaller Asjen van Dijk omspeelt RKPSC doelman Pes en ziet dat zijn inzet ternauwernood door ’n RKPSC verdediger voor de lijn wordt onderschept. Maar na acht minuten staat de verdiende openingstreffer voor VIOD op het scorebord. Een vrije trap, net buiten de 16, wordt door Lex Overbeek onhoudbaar langs RKPSC doelman Peter Pes getrapt (0-1).  Twee minuten later lijkt VIOD een eenvoudige middag te krijgen, wanneer Marten Van Delden een afvallende bal eenvoudig binnenschiet (0-2).

Dan breekt er een fase aan, dat VIOD wat slordig met de bal omgaat. De passes komen niet goed aan en tegenstander RKPSC ruikt haar kans. De thuisclub neemt het heft in handen en weet nog voor rust een tegentreffer te creëren. Nadat de bal eerst nog van de lijn wordt weggetrapt, weet Duchan Sommers de bal alsnog  langs VIOD keeper Thijssen te schieten (1-2).

De 2e Helft

In het 2e deel van de wedstrijd pakt VIOD het goede veldspel van de eerste twintig minuten weer op. Het voetbal van de Doetinchemmers is beter verzorgd en ook in de combinatie weet men elkaar goed te vinden. Toch valt in de 61e minuut verrassend de gelijkmaker. RKPSC aanvaller Roel Dieks geeft de thuisclub weer hoop met deze treffer (2-2). Nadat RKPSC via een omhaal het aluminium weet te raken en VIOD opgelucht adem haalt, wordt het overwicht van VIOD tien minuten voor tijd toch beloond. Aanvaller Jorn Eijkelkamp zet een goede aanval op en krijgt de bal op toerbeurt weer in de voeten aangespeeld. Met een mooie schuiver weet Eijkelkamp de bal in de uiterste hoek van het doel binnen te schieten (2-3). Hierna raakt VIOD nog een keer de paal (Dominic Bolmeijer) maar komt niet meer tot scoren en kan het team van trainer Jan Lorsé terugzien op ’n terechte (gelukkige) overwinning.

Volgende Week:

a.s. zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Angerlo Vooruit. Op Sportpark Dichteren wordt om 14:30 uur afgetrapt.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

lex-overbeek-schiet-de-openingstreffer-binnen

Lex Overbeek krult de bal vanuit een vrije trap langs de muur in het doel, VIOD op voorsprong.

viod-komt-op-2-0-marten-van-delden-is-de-doelpuntenmaker

De 2e VIOD treffer in de maak. Marten van Delden schiet de bal langs RKPSC verdediger Bas Driessen tegen de touwen.

koen-monasso-in-duel-om-de-bal-met-rkpsc-aanval-duchan-sommers

Koen Monasso in duel om de bal met RKPSC aanvaller Duchan Sommers

dominic-bolmeijer-is-rkpsc-aanvoerder-bart-wezendonk-te-snel-af

Dominic Bolmeijer is RKPSC aanvoerder Bart Wezendonk te snel af en schiet de bal tegen de paal

a-junior-mike-severs-maakte-ook-nog-wat-speel-minuten

A-Junior Mike Severs kan terug zien op een goede inval beurt.

jorn-eijkelkamp-scoorde-de-winnende-treffer

Jorn Eijkelkamp legt aan voor de winnende treffer

meer foto’s van deze wedstrijden: KLIK hier