Reünie JO13/1 – VIOD JO13/1

Hoe groter de weerstand, hoe sneller je moet denken en handelen voor een goede speloplossing. Reünie biedt behoorlijk weerstand en we moeten ons volledig leegknokken voor de overwinning {0-2}. Enigszins gelukkig komen we aan de doelpunten. Allereerst brengt Mats van Engen met een strakke crosspass Daan Mombarg in stelling. Daan wil een voorzet geven richting de tweede paal, maar tot een ieders verbazing valt de bal prachtig via de binnenkant van de paal binnen; 0-1.

In de 2e helft worden we teruggedrongen op eigen helft, maar blijven we in snelle tegenaanvallen gevaarlijk. Zo blijft het een spannend en boeiend schouwspel. Mats bewijst dat het trainen van je mindere been resultaat oplevert. Hij schiet de bal met de wreef van zijn linkervoet heel gericht op doel. De keeper kan de bal weliswaar verwerken, maar verslikt zich waarschijnlijk in de snelheid van de bal of is al met de spelvoortzetting bezig; 0-2.

Ook vandaag staat onze verdediging weer haar mannetje. De buitenspelers van Reünie zijn weliswaar technisch begaafd en hebben voldoende snelheid, maar Marijn Derks en Bikkel Kersten zijn gretige tegenstanders. Keer op keer troeven ze hun directe tegenstander af op felheid en duelkracht. Voor de 2e achtereenvolgende week wordt keeper Bart Wiecherink niet gepasseerd. Indien we dit komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PAX opnieuw kunnen presteren, schrijven we weer 3 punten bij. Scoren hebben we immers in 10 van 11 wedstrijden gedaan.

Roy Ebbers {trainer/coach}.