Die waar de JO15-5G wint van DZC ’68 JO15-7M en onverwacht derde wordt in de najaarscompetitie

Afgelopen zaterdag was het dan zover. We mochten proberen revanche te nemen op onze nederlaag tegen DZC ’68 JO15-7M. We zijn er klaar voor en hebben er zin in. Maar ook de meiden van DZC hebben er zin in, want punten laten liggen in de vorige wedstrijd. Ivm een aantal afwezigen en een paar lichte blessures toch maar even versterking uit de JO15-4 gevraagd. Brenten, Ole en Tygo, fijn dat jullie er waren.

Hierdoor onze opstelling als volgt. Rody in de goal. Vera, Tygo, Sem en Rutger in de verdediging. Ole, Kayne en Milan op het middenveld. Beau, Brenten en Dymas in de aanval. In de wissel zitten Daan en Thijmen. Annelot valt vlak voor tijd geblesseerd uit, maar zal het later toch nog even proberen.

De scheids fluit af en we beginnen. Het is een mooie wedstrijd om te kijken met veel kansen over en weer. Beide teams zijn duidelijk gegroeid deze competitie. Maar toch is de eerste goal voor ons. Na 14 minuten neemt Ole de vrije trap en schiet zo over keepster heen. De meiden van DZC zijn hierdoor zo van slag dat Beau na 17 minuten en een mooie aanval weet te scoren. Daarna gaat het over en weer. Gelukkig hebben we Rody in het doel staan. Na 27 minuten en een steekpass door Kayne weet Beau te scoren. Hierdoor kunnen we met een prettige 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust gaat de wedstrijd verder, de meiden zijn er duidelijk op gebrand om niet met 0 punten bij Viod weg te gaan. Hierdoor weten ze na 15 minuten een mooie aanval om te zetten in een goal, wat de stand op 3-1 brengt. Hierdoor wordt het bij onze spelers even spannend. Dit is te merken aan het spel, we worden iets of wat paniekerig en gaan dus iets te onbesuisd in waardoor we in de 20e minuut een penalty tegen krijgen. Al duimend en na veel discussie wie de bal zal nemen neemt DZC het schot en….. Rody houd hem tegen. Wat een opluchting, dus hop weer verder. Alle spelers worden wat feller, de voet van Sem weet hier alles van. En met deze meneer op de grond weten de meiden van DZC in de laatste minuut te scoren wat de eindstand op 3-2 brengt. De revanche is gelukt en we feliciteren elkaar met onze vierde plaats.

Wat schetst een uur later onze verbazing. Loil waar we een aantal weken met 6-0 van hebben verloren heeft het laten liggen tegen RKSPC en hierdoor schieten we hen voorbij in de eindstand van de najaarscompetitie en eindigen op nummer 3. Dat is top gedaan en dit had natuurlijk niet gekunnen zonder hulp van de volgende teams (in willekeurige volgorde) JO13-1,2, de JO14-1,2,3,4 en de MO19-1. Heren en dames uit deze teams hartelijk dank voor jullie hulp. Als we nu daadwerkelijk promoveren kunnen we dan eventueel weer op jullie hulp rekenen? En anders ook hoor, we waren er heel blij mee.