Terwijl de dagen steeds korter en kouder worden en de feestdagen weer voor de deur staan, komt het einde van de najaar competitie 2016 in zicht. Een competitie met tegenstanders van verschillende niveaus en zeer wisselende uitslagen. Van handbaluitslagen in de ene week, tot zwaar bevochten punten in de volgende.  VIOD JO11-3 draait in deze competitie van extremen, heel knap met de eerste vijf mee. Als zij er in slagen om dit vast te houden, is de doelstelling van de technische staf zeker gehaald.

Maar voor het zover is, moet VIOD  JO11-3 het eerst nog opnemen tegen AZSV JO11-3 in Aalten. Een ploeg met een mooie staat van dienst. Voorafgaand aan de wedstrijd werd dit nog even goed duidelijk gemaakt aan de spelers,  tijdens de traditionele peptalk van de technische staf. De posities werden ingenomen op het  bijna bevroren kunstgrasveld en de scheidsrechter kondigde het begin van de wedstrijd aan. De Aaltense ploeg liet direct zien hoe zij aan die goede papieren zijn gekomen, en tikten al binnen 13 seconden het eerste doelpunt tussen de palen! Terwijl VIOD nog ietwat verbouwereerd rond liep, plande AZSV alweer een nieuwe aanval in. Ook deze keer wisten zij handig door het middenveld en de defensie te breken en beloonden zij zichzelf met een schitterend doelpunt. De ploeg uit Aalten beschikte over een aantal zeer behendige spelers, maar vooral door de werklust en felheid op de bal, maakten zij het verschil. VIOD leek even overdonderd te zijn en onder de indruk van het spel van de tegenstander. Toen niet veel later ook de 3-0 viel, leek de wedstrijd beslist.

Maar VIOD besloot zich niet zomaar aan de kant te laten zetten. Nadat de technische staf de spelers gevraagd had of zij nu goed wakker waren, leken de spelers de schroom van zich af te gooien. De vechtlust, waarmee VIOD JO11-3 normaal gesproken het veld betreedt, keerde terug. Zij  begonnen weer goed over te spelen en de breedte op te zoeken. De ene na de andere aanval werd opgezet en er werd nauwelijks nog een duel weggegeven. Het meeste balbezit was in deze fase van de wedstrijd voor VIOD. De verdedigers stonden hun mannetje en timmerden de achterhoede potdicht. Voor in het veld bleven ze zoeken naar een kans, die zich niet veel later dan ook voordeed.  Na een schitterend uitgespeelde aanval, joeg VIOD de 3-1 in de touwen. Het vertrouwen was weer helemaal terug in de ploeg en de wedstrijd werd naar een hoog niveau getild, door sterk spel van beide teams.

In deze fase van de wedstrijd hadden beide team kansen, maar het was VIOD die het doel wist te vinden, 3-2. Toen het team met deze ruststand de kleedkamers opzocht, waren de spelers (alhoewel onder de indruk van het spel van AZSV) vastbesloten dit niet meer weg te geven. Helaas liep het de 2e helft echter anders. Ondanks dat VIOD bleef strijden en af en toe zeer mooi voetbal liet zien, lukte het ze niet om de kansen verder te verzilveren. AZSV daarentegen slaagde daar wel in, soms geholpen  door wat foutjes en misverstanden aan de kant van VIOD.  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 9-2 overwinning voor AZSV. Een ietwat vertekende score, die zou doen vermoeden dat VIOD kansloos was tegen AZSV. Het beeld van de wedstrijd was echter heel anders. De toeschouwers werden getrakteerd op een mooie wedstrijd, gespeeld door twee sterke teams. De jongens en meid van VIOD JO11-3 konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van de competitie gepland. De Ulftse Boys JO11-2, die eerder vanwege een griepepidemie verstek hadden laten gaan, komen ons bezoeken in Sportpark Dichteren. Iedereen die niet bang is om vroeg op te staan en die het team een warm hart toedraagt, is welkom om de spelers toe te juichen bij deze laatste wedstrijd. De aftrap is om 08.30u.

Redactie: Jantine Verheij