Professionele speler- en teamfoto’s
Na de ‘oefensessie’ op de tribune met het maken van teamfoto’s een aantal weken geleden, leken onze jeugdige talenten afgelopen zaterdag haast wel professionele foto modellen. Met een guitige blik, armpjes over elkaar, met het hele team, maar nu ook individueel, werden de teamfoto’s gemaakt van onze HMQ-Cuppers. Als locatie was de kantine gekozen, gelukkig een flink stuk warmer dan de Siberische temperaturen die buiten de dienst uitmaakten!

Eerst met tafelvoetbal de tijd verdrijven, dan in teamverband wachten en tot slot de fotosessie!

De Opkomst
Na de fotosessie, mocht iedereen met persoonlijke begeleiding nog even wat warms aantrekken in de kleedkamers 5 en 6. Na de nodige berenvelletjes, skibroeken en warme kruiken werd het trainingsveld opgezocht om weer je skills te testen tegen je vriendjes in de andere teams. Iedere keer blijft het een spectaculair gezicht om alle 50 HMQ-Cuppers vol enthousiasme het veld te zien bestormen. Tekenend ook de serieuze blikken van de begeleiders die met de wedstrijdformuliertjes in de hand al eens bestuderen wie vandaag de tegenstanders zijn en welke tactiek voor vandaag de beste strategie zal zijn. Na het eerste fluitsignaal barst het op de velden in Dichteren weer los!

De opkomst blijft een spectaculair gezicht, heel veel rennende kleurtjes!

Weer koud! 2016/2017 een echte winter?
Het was niet de eerste keer dat het deze herfst winters koud was. Ook vandaag was het dik onder het vriespunt, maar dit deerde onze helden van het veld allerminst. Als je maar hard genoeg rent, krijg je het vanzelf warm, werd menig spelertje ingefluisterd. Natuurlijk is dit zo, maar als je met dit koude weer een bal op je dij’tjes krijgt, komt het toch net wat harder aan!
Nu de wedstrijden, daar kunnen we eigenlijk vrij kort in zijn; de verschillen waren miniem. Veel wedstrijden werden gewonnen met één goal verschil of gelijkgespeeld. Alleen Brazilië Duitsland kende een hoge uitslag: 9-1. Was dit de revanche van Brazilië op het grote verlies tegen Duitsland tijdens het afgelopen WK? Nu is het zeker niet dat Duitsland een slechte dag had, de openingswedstrijd tegen Uruguay werd dik verdiend gewonnen. En Uruguay wist zaterdag weer van Nederland te winnen. Je hoort het vaker in voetballand, en ook bij onze HMQ-Cup geldt dit, iedereen kan van iedereen winnen!

Op het nippertje wist Nederland een schot van Uruguay te keren… Of vliegt de bal er wel in?!

Grote jongens
Ook bij de grotere jongens in Poule B spande het erom. Italië leek met de kou wat langzaam op gang te komen, maar beloofden voor komende zaterdag er weer vol tegen aan te gaan! Al met al lijkt Argentinië haar selectie deze keer goed op orde te hebben.  Zonder Leo Messi, kunnen ze elkaar op het veld in de combinatie en samenspel al heel goed vinden.
Maar ook een individuele actie wordt zeker niet geschuwd. Chili en Engeland kunnen terugkijken op een dag met hetzelfde resultaat. Beide teams wisten 1 x te winnen, 1 x werden de punten gedeeld en 1 x moest een verlies geïncasseerd worden.

Argentinië Engeland was de afsluitende wedstrijd afgelopen zaterdag

HMQ-Cup zaterdag 10 december
Komende zaterdag spelen we de tweede ronde van de december Cup. Het belooft 15 graden warmer te worden dan afgelopen zaterdag en droog. Perfect weer dus om de voetbalschoenen uit het vet te halen!
Graag willen we jullie informeren over de komende weken tot aan de winterstop:
10 december – Ronde 2 HMQ-Cup December
14 december – Laatste Circuittraining voor de winterstop
17 december – Ronde 3 HMQ-Cup December, laatste HMQ-Cup voor dit jaar, finale en prijsuitreiking
30 december – Oliebollentoernooi, aftrap 8:30 uur

Graag tot zaterdag, en kijk nog even of je goed op de teamindeling staat voor komende zaterdag. De teamindeling is bijgevoegd.

teamindeling

Met sportieve groet,

Rick, Bas en Rik

Een goal wordt gevierd met je trouwste fan!

Nederland en Spanje, oude bekenden in de voetbalwereld

Waar er twee strijden om één been, gaat de derde er mee heen

Ook de ranja mocht zaterdag niet ontbreken, snel drinken en snel weer verder leek het devies