img_0398

Een dag om niet meer te vergeten voor de toppers van  VIOD JO9-4. Dat moest het gaan worden. En ja we zijn nog aan het bijkomen. Voorafgaand de wedstrijd was er nog een korte bijeenkomst voor de ouders en spelers. Er was een brief bij Viod bezorgd van Sinterklaas. Het was een aanmoedingsgedicht voor de toppers.  Van een 6e naar een 3e klasse in 1 jaar tijd, tja het is een feit en dan wederom Kampioen worden wie kan dat nadoen.  In het gedicht kwam elke speler van JO9-4 van Viod aan bod, maar uiteraard werd er ook nog iets over de trainers en begeleiders gezegd. Het gedicht werd afgesloten met de volgende woorden van de Goedheiligman:

En nu moeten jullie met z’n allen D’ran om aan de kampioenswedstrijd te beginnen. Weer een stadsderby winnen? Tegen DZC dat valt niet mee, maar samen met het VIOD Legioen worden jullie Kampioen!

Ik wens jullie heel veel succes en plezier voor straks. Een verrassing! Maar het wordt vast een hele mooie partyclimax!

Groeten van de Sint.

KLIK HIER voor de brief van Sinterklaas.

—————————————————————————–

Het is zaterdag 26 november 2016. D-Day voor Viod JO9-4. Temperatuur:  rond het vriespunt en mistig. Aanvang wedstrijd tegen DZC JO9-3 : 08.30 uur op veld 4a. Het is volle bank langs de lijn, veel toeschouwers en de toeters zijn al goed te horen en het spandoek hangt! De aanvoerder is Guus en we beginnen met Sierd en Daryl in de wissel.

img_0368

Toch redelijk onverwachts neemt Viod de wedstrijd gelijk tot zich. Viod is formeel al kampioen, maar de kampioenswedstrijd winnend afsluiten en dat in eigen huis is natuurlijk altijd het mooist. Maar tegen DZC, zoals gezegd een derby en dat valt zeker niet mee. Maar we hebben er zin en we gaan er wat moois van maken. Lyam die heeft er duidelijk zin in vandaag. Wie niet trouwens. Wat wordt er lekker gespeeld door Viod. Na 4 minuten  staat Viod al met 2-0 voor. Beide doelpunten komen op naam van Lyam te staan. Ook Stef heeft zijn kans te pakken in deze wedstrijd. Hij schiet de 3-0 binnen. Het gaat alleen maar 1 kant op. Thijs heeft na 15 minuten de 4-0 in het doel liggen. Dan heeft Lyam een hattrick te pakken. Hij maakt de 5-0 en we zitten nog steeds in de 1e helft. En vlak voor rust schiet ook Daryl op goal. 6-0! Thorben onze keeper van de JO9-4 staat er eenzaam bij, maar dat gaat straks vast veranderen met het feestje.

img_0342 img_0349

img_0356img_0364img_0379img_0384img_0385

img_0387img_0389img_0392img_0393img_0395img_0382img_0341

De 2e helft begint toch even anders dan wat we gezien hadden in de eerste 20e minuten van de wedstrijd. DZC maakt uit een corner de 6-1. Ai even een moment van onoplettendheid. Het lijkt erop of de jongens van Viod al een feestje aan het bouwen zijn, maar we moeten nog wel een helft voetballen. Gelukkig heeft Sierd dat ook door. Hij gaat weer met zijn tikkie takkie voetbal dwars door het centrum van DZC, hij houdt de bal goed onder controle en schiet uiteindelijk vanaf de zijkant op goal. De bal lijkt tegen de paal te gaan maar daar staat goaltjesdief Lyam. Met een klein tikje schiet hij zijn 4e doelpunt binnen. 7-1. En Lyam houdt niet op. Want niet veel later komt de 8-1 ook van zijn voet. Er wordt achterin bij Viod al wat afgekletst. Gijs en Guus zijn al stilletjes met het feestje bezig. Er was eerlijk gezegd ook niet veel dreiging aan de kant van DZC. Maar dan krijgt Daan de koude bal hard op zijn gezicht. Dat was even niet fijn. Hij had al een bult op zijn voorhoofd en nu ook nog dit erbij. Maar gelukkig kan hij verder voetballen. En samen met Sierd gaat Daan  richting de goal van DZC.. Door een schot van Sierd gaat de bal via de keeper van DZC in het net. En dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. De muziek wordt ingezet met ‘We are the Champions’. Viod wint met 9-1 van DZC. Aanvoerder Guus mag de beker in ontvangst nemen en laat deze de rest van de dag ook niet meer los. De medailles worden uitgereikt aan elke speler en het feestje kan beginnen.

De feestkar wordt voorgereden en het spandoek wordt er aangehangen. Met een mooie ronde door half Doetinchem en met de muziek voluit aan kan iedereen het zien. De 1e jaars pupillen van VIOD JO9-4 zijn kampioen van de 3e klasse!!! Met nog een lekker frietje en snackje en wat bubbels werd het mooie kampioensfeestje voor de jongens in de kantine van Viod afgesloten. Maar het feestje was voor een aantal ouders nog niet afgelopen. Er werd zelfs nog tot in de late uurtjes nageborreld in de plaatselijke horeca……Gezelligheid kent geen tijd!

img_0432img_0436img_0441img_0442img_0453

img_0456