Duidelijk was vooraf dat men zonder kleerscheuren uit de wedstrijd tegen Angerlo Vooruit moest komen, want a.s. zondag staat de Stadsderby tegen vv Doetinchem op het programma. Trainer Jan Lorsé had vooraf al een tegenvaller te melden. Jorn Eijkelkamp heeft afgelopen donderdag tijdens de training een knie blessure opgelopen en de met regelmaat scorende middenvelder is voorlopig niet beschikbaar. Gelukkig kan Lorsé putten uit een brede selectie, want ook Julian Bril is nog niet fit.

De Wedstrijd

De boodschap was duidelijk, snel scoren en niet onnodig tegen een gele kaart aanlopen. In beide gevallen slaagde VIOD hierin. Binnen 5 minuten stond de openingstreffer al op het scorebord. Marten van Delden bracht aanvaller Joppe Derksen in stelling, die de doelman van Angerlo kansloos liet (1-0). VIOD op voorsprong. Voor hetzelfde geld had het al 2-0 kunnen staan, want vanaf de aftrap zag Dominic Bolmeijer dat de bal uit zijn voorzet de lat had geschampt. Het leek een eenvoudige middag te worden voor VIOD. Keer op keer snelden de bewegelijke aanvallers langs de Angerlo verdediging. Toch was het even schrikken, nadat de leidsman Dhr. Spexgoor uit Vragender de 6 seconden regel voor de VIOD doelman toepaste. De indirecte vrije trap vanaf ’n metertje of 12 van het doel smoorde in de muur. VIOD creëerde mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Marten van Delden stond oog in oog van Angerlo doelman Patrick Heskens, maar zag zijn schot vanaf 7 meter in de handen van de sluitpost verdwijnen. Nadat aanvoerder Stijn Tomesen zijn schot vanaf net buiten de zestien langs de verkeerde kant van de paal zag gaan, valt het tweede doelpunt voor VIOD. Asjen van Dijk sprint met de bal de vrije ruimte in en geeft de bal panklaar af aan Joppe Derksen die vanaf links was mee gesprint. De uitlopende doelman is kansloos op zijn schuiver en Joppe Derksen tekent zijn 2e treffer aan (2-0). Hiermee is de koek voor rust nog niet op.  Een corner van Lex Overbeek staat aan de basis van de 3e treffer. Oplettend tikt Stijn Tomesen de bal bij de 1e paal binnen (3-0).

Uitspelen

In de 2e helft krijgt VIOD legio kansen om haar doelsaldo nog florissanter te maken. Eerst knalt Lex Overbeek de bal richting lat. De doelman van Angerlo weet de bal met een uiterste inspanning over de lat te tikken. Ook Jeroen Westerhof krijgt een niet te missen kans, maar heeft geen geluk. Zijn inzet verdwijnt over het doel. Nadat Asjen van Dijk de lat heeft geraakt valt direct hierna de 4e VIOD treffer, misschien wel de mooiste van deze middag. Vanaf 25 meter neemt Lex Overbeek het leder op zijn pantoffel en verdwijnt onhoudbaar in de uiterste linker hoek van het doel. Een sublieme treffer (4-0). In de slotfase nog een opmerkelijk detail. Trainer Lorsé brengt A-junior Mike Thijssen, de jongere broer van VIOD doelman Willem Thijssen, in het veld. Na precies 90 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Spexgoor, die een eenvoudige middag had, voor de laatste maal en komt VIOD ongeschonden uit deze wedstrijd met een terechte klinkklare 4-0 overwinning.

Stadsderby

Op Sportpark De Bezelhorst wacht a.s. zondag de stadsderby tegen vv Doetinchem. VIOD staat momenteel (samen met HC `03) op 1 punt achterstand op koploper Ulftse Boys. Op plaats 4 volgt vv Doetinchem op 7 punten van de koploper. Doetinchem zal de achterstand op VIOD willen verkleinen, daarentegen kan VIOD in deze laatste wedstrijd voor de winterstop geen misstap veroorloven, ook gezien de stand in de 2e periode waar de mannen van trainer Jan Lorsé aan kop staan. Alle ingrediënten zijn aanwezig om deze wedstrijd te bezoeken en onze jongens te ondersteunen. Tot zondag op Sportpark De Bezelhorst, aftrap 14:00 uur.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

joppe-derksen-gaat-aanleggen-voor-de-openingstreffer

Joppe Derksen gaat aanleggen voor de openingstreffer

aanvoerder-stijn-tomesen-haalt-uit-zijn-schot-op-doel-verdwijnt-net-naast-de-verkeerde-kant-van-de-paal

Aanvoerder Stijn Tomesen haalt uit en ziet zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

voorzet-van-joppe-derksen-gaat-net-voorbij-marten-van-delden

Marten van Delden ziet de voorzet van Joppe Derksen buiten zijn bereik naast het doel belanden.

ook-dominic-bolmeijer-liet-zien-dat-van-vaste-waarde-is-in-dit-viod-team

Dominic Bolmeijer liet ook vandaag weer zien dat hij een vaste waarde is in het team van VIOD.

goede-invalbeurt-van-jeroen-westerhof

Jeroen Westerhof kan terugzien op een goede wedstrijd en kreeg een goede kans om te scoren.

verdediger-jos-klein-bleumink-speelde-een-foutloose-partij

Ook tegen Angerlo speelde verdediger Jos Klein Bleumink een foutloze partij.

meer foto’s van deze wedstrijd…later !!!