VIOD is na de winst zondagmiddag tegen VVG `25 uit Gaanderen de virtuele koploper in de 4e Klasse D. Het team van trainer Jan Lorsé staat aan kop van de ranglijst met 2 punten voorsprong op Ulftse Boys, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Ook in de 2e periode staat VIOD er florissant voor. Na 6 van de 8 wedstrijden een marge van 5 punten. Ulftse Boys staat 2e, maar heeft al een periode titel op zak. HC`03 is een geduchte concurrent als men de inhaalwedstrijd weet te winnen. De resterende 3 wedstrijden voor VIOD in de 2e periode zijn tegen GWVV (uit), Etten (thuis) en tot slot sv Loil (uit).

Gezien de winterse omstandigheden afgelopen week was de kans zeer klein of de wedstrijd tegen VVG `25 wel door zou kunnen gaan. Zaterdagmorgen lag een groot gedeelte van het veld op Sportpark Dichteren nog bedekt met sneeuw en ijs. Met behulp van het besproeien van het veld en moeder natuur (regen en temperaturen boven 0) kon zondagmorgen het veld geborsteld worden en klaar worden gemaakt voor de herstart van de competitie.

De wedstrijd

Vanaf de aftrap waren de gasten uit Gaanderen dichterbij de openingstreffer dan de thuisclub. Jorn Eijkelkamp van VIOD stond na 5 minuten wel oog in oog met de goalie van VVG `25, maar de kans die VVG `25 na een kwartier spelen kreeg had een fikse streep door de rekening van VIOD kunnen opleveren. VVG `25 aanvaller Carsten Wielers kon met de bal geheel vrij op het VIOD doel afgaan. Zijn schot op doel werd met een uiterste inspanning door de uitlopende VIOD-doelman Willem Thijssen met de vingertoppen over de lat getikt. Als troostprijs kregen de bezoekers een corner toegewezen.  Na 25 minuten een aderlating voor het team van VIOD trainer Jan Lorsé. Aanvaller Joppe Derksen verdraaide zijn knie tijdens een duel om de bal en moest strompelend het veld verlaten.

Openingstreffer

Na ruim een half uurtje spelen werden de toeschouwers getrakteerd op een wonderschone treffer. Aan de rechterzijde van het veld trapte VIOD-middenvelder Marten van Delden de bal uit een corner met een mooie curve richting strafschopstip. Aanvoerder Stijn Tomesen maakte een paar stappen naar voren om de bal hoog in de lucht onhoudbaar in de kruising te koppen. Een beauty daar Tomesen ook nog eens gehinderd werd door de laaghangende zon (1-0). Vanaf dit moment dicteerde VIOD de wedstrijd en kreeg direct de kans om de score uit te bouwen. Een voorzet van Julian Bril werd door Jorn Eijkelkamp niet goed ingeschat en verdween over de achterlijn. Toch stond nog voor rust de 2e treffer op het scorebord. Tot tweemaal toe leek Dominic Bolmeijer daar in te slagen. Nadat zijn inzet door VVG doelman Maikel Damen was gekeerd, sprong de bal weer terug voor zijn voeten en kreeg Bolmeijer wederom de kans het leder binnen te schieten. Nu stond de lat in de weg. Invaller Huub Oosterink reageerde hier snel op en zag dat zijn poging bij de verste paal door Julian Bril al glijdend over de doellijn werd gebracht (2-0).

2e helft

Na amper 2 minuten in de 2e helft leek de wedstrijd beslist. Een vrije trap van Lex Overbeek verdween langs de muur en doelman in de uiterste hoek, nadat eerst Jorn Eijkelkamp voor de afleiding had gezorgd (3-0). Hierna verzuimde VIOD verder afstand te nemen en liet zich in de 83e minuut verrassen door een tegentreffer. VVG `25 aanvaller Carsten Wielers kon vrij met de bal door het centrum van de VIOD verdediging opkomen en schoot de bal onder de uitlopende doelman Thijssen door en verdween in het lege doel (3-1). Een minuut later leek het erop dat VVG`25 weer ging scoren, maar Nino Monasso verzilverde zijn vrije kans niet en zag zijn schot net over de lat verdwijnen. Na wat extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter R. Beumer uit Arnhem voor de laatste maal.

VIOD kan terugzien op een goede herstart van de competitie. Door de overwinning op VVG`25 zijn de kansen om de 2e periode titel binnen te halen gestegen. Aankomende zondag wacht de uitwedstrijd in Varsselder tegen GWVV. Mocht hier een goed resultaat worden uit behaald, kan men op zondag 12 februari in eigen huis tegen Etten bij winst het periodekampioenschap vieren anders is het vervolg in de laatste wedstrijd voor de 2e periode uit tegen sv Loil . Wordt vervolgd.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Duel om de bal tussen de beide aanvoerders. Links Stijn Tomesen, rechts Marvin Philipsen.

De openingstreffer. Stijn Tomesen kopt de bal uit ’n corner in de rechter bovenhoek.

VIOD op 2-0. Julian Bril (5) geeft de bal het laatste zetje.

Felicitaties voor doelpuntenmaker Lex Overbeek (r). Zijn vrije trap gaat langs de muur het doel in.

Huub Oosterink (l) kan terugzien op ’n goede invalbeurt.

VIOD aanvaller Dominic Bolmeijer in duel om de bal met VVG 25 verdediger Roy Liebrand

meer foto’s van dit duel: … later…. KLIK HIER