VIOD en VVG `25 hervatten competitie met derby

uit de Editie Stad Doetinchem.nl  van woensdag 25 januari 2017

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Als de weergoden meewerken, kan aankomend weekend de competitie herstart worden in het amateurvoetbal. Op Sportpark Dichteren staat de wedstrijd VIOD tegen VVG `25 in de 4e klasse D voor aankomende zondag op het programma. VIOD staat momenteel aan kop van de ranglijst om de tweede periodetitel en wil zondag een basis leggen om aan het eind van het seizoen via de nacompetitie promotie af te kunnen dwingen.

Hoofdtrainer Jan Lorsé van VIOD heeft zijn selectie de afgelopen periode door de winterse omstandigheden een alternatieve training moeten voorleggen, daar op eigen terrein niet getraind kon worden. De zaal is opgezocht en zijn fysieke trainer Tom Patricola heeft de groep diverse malen aan een krachttraining onderworpen. Ook is er geoefend. Afgelopen zaterdag in Dinxperlo op kunstgras tegen zaterdagclub DZSV en afgelopen dinsdag tegen tweedeklasser SDOUC, die haar kunstgrasveld in Ulft sneeuwvrij heeft laten maken. “Ik hoop dat wij donderdag weer op ons eigen complex kunnen gaan trainen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de thuiswedstrijd komende zondag tegen VVG `25”, aldus trainer Jan Lorsé, die direct na de jaarwisseling met zijn selectie voor een teambuildings-uitje naar Praag was afgereisd. De Doetinchemse trainer heeft wel enkele mutaties in zijn team. Aanvaller Erik Pattijn is nog niet hersteld en verdediger Thomas Jansen is voor één wedstrijd geschorst. Daarentegen hoopt hij dat zijn aanvallers Jorn Eijkelkamp en Asjen van Dijk weer wedstrijdfit zijn. “Ik ben blij dat we nog een oefenwedstrijd tegen SDOUC hebben kunnen plannen. Met Jorn en Asjen bij deze wedstrijd weer terug bij de groep en donderdag op de training zal moeten blijken of beiden definitief aan de selectie van zondag kunnen worden toegevoegd”, vervolgt Lorsé.

In Gaanderen heeft men afgelopen week ook niet kunnen trainen. Jammer genoeg moest er een streep door de Achterhoek Cup wedstrijd tegen het zaterdagteam van FC Zutphen worden gezet. De sneeuw was ook op Sportpark De Pol nog niet verdwenen. Voor hoofdtrainer Mark Schepers van VVG `25 kwam de winterstop net op het verkeerde moment. “We waren met een goede serie bezig, 7 punten uit 3 wedstrijden. Met die reeks hadden we wel even door willen gaan.” Schepers die afgelopen zondag met zijn selectie de sporthal in Zieuwent had opgezocht om toch bezig te zijn, wil graag nog een oefenwedstrijd spelen. “De wedstrijd om de Achterhoek Cup tegen FC Zutphen hadden we goed kunnen gebruiken als voorbereiding tegen VIOD. Helaas de sneeuw is ook voor ons spelbreker. Ik probeer wel voor donderdag nog een oefenwedstrijd te regelen.” VVG `25 weet dat men met hard werken en de mouwen opstropen een goed resultaat kan behalen, ook tegen VIOD. “Onze resultaten zijn beter geworden, mede door positiewisselingen, diverse spelers zijn hersteld van blessures en vergeet niet de ervaring die we nu opdoen op ons eigen kunstgrasveld.”

De heenwedstrijd in Gaanderen eindigde aan het begin van de competitie in ’n doelpuntloos gelijkspel. VIOD staat momenteel op de tweede plaats van de ranglijst in de 4e klasse D en is hierdoor verplicht de drie punten in eigen huis te houden. VVG `25 wil de goede lijn van de laatste drie competitiewedstrijden oppakken om zich uit de onderste regionen (plek 13 op ranglijst) te manoeuvreren.

De wedstrijd op Sportpark Dichteren staat onder leiding van scheidsrechter R. Beumer uit Arnhem en de aftrap is om 14.30 uur.

KLIK HIER om door te gaan naar het document