Op zaterdag 4 maart was het dan eindelijk zover. Na 2 eerdere afgelastingen was het nu dan echt tijd voor het DK in Almelo.

Om 7.45 verzamelden alle meiden zich bij de Plus om van daaruit gezamenlijk te vertrekken naar het mooie Twente. Na iets meer dan een uur reden we de parkeerplaats van het Stadion van Heracles op ……. helaas was dit niet de plek waar we moesten spelen maar op het naastgelegen sportpark van Oranje Nassau.

Nadat de meiden waren omgekleed en de warming up hadden gehad van onze trainer Rutger, was het tijd voor de, ietwat klungelige, openingsceremonie. Het Wilhelmus, die gespeeld werd vanaf een mobieltje, werd bruut onderbroken door een telefoontje, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde ? Ontspannen konden we beginnen aan het toernooi.

De eerste wedstrijd speelde de meiden tegen het team van Oranje Nassau. Op papier een sterke tegenstander en ook in het veld was dit goed te zien. Onze meiden kwamen na 10 minuten op voorsprong maar net voor het eindsignaal maakte de tegenstander de gelijkmaker. Eindstand 1-1

Na een half uurtje pauze mochten de meiden opnieuw 22 minuten gaan strijden voor een overwinning. Ditmaal was de tegenstander Colmschate’33. Het half uurtje pauze had onze meiden niet echt goed gedaan. Ze kwamen al snel op 1-0 achterstand. Na een donderpreek in de korte rust gingen de meiden er in de 2e helft weer vol tegenaan …….. helaas zonder resultaat. Eindstand 1-0 voor Colmschate’33

3 maal is scheepsrecht zeggen we dan maar. In de 3e wedstrijd was OSC onze tegenstander. Onze meiden waren er op gebrand om te winnen……. en dat was te zien! Ze hebben geknokt voor de winst en met resultaat. Eindstand 1-0 voor VIOD

De 4e wedstrijd werd gespeeld tegen de meiden van Enter. Wederom alle lof voor de meiden van VIOD. Helaas zat het ze niet mee ……. de paal, de lat en een paar schoten net naast het doel ……. hij wilde er maar niet in! Ondertussen verzamelden zich steeds meer jongens rondom het veld van onze meiden en werden ze toegezongen “VIOD, VIOD” Maar dit mocht helaas niet baten. Eindstand 0-0

De laatste wedstrijd was op papier de topper. De meiden van de Arnhemse Boys waren we immers al 2 keer tegengekomen in de competitie en beiden keren wist Viod het niet te winnen. Wederom hadden we een vol supportersvak die onze meiden toezongen. De 84 minuten voetbal, die ze inmiddels in de benen hadden, begonnen de meiden te voelen. Maar ondanks dat hebben ze gevochten voor de bal ……… de wedstrijd verloren ze helaas met 2-0 maar het was een prachtspel om naar te kijken!

Trots op de vechtlust van de meiden. Ze hebben iedere wedstrijd laten zien wat ze in huis hadden en geknokt tot het einde.
En het spel werd beloont. Onze meiden sleepten de bronzen medaille binnen en daarmee ook een ticket voor het NK in  Brunssum op 28 mei van dit jaar!

De meiden van VIOD MO11-1 …….. een team om trots op te zijn!!

Groetjes van een trotse coach!

VIOD, Arnhemse Boys en Comschate ’33 naar NK  op zondag 28 mei in Brunssum

Het districtskampioenschap van Oost voor MO11 teams is gewonnen door Arnhemse Boys! Het NK Voetbal Talenten Toernooi feliciteert de vereniging uit Arnhem met het behalen van deze mooie titel en het bijbehorende NK ticket. Samen met vice-kampioen Colmschate’33 representeren zij district Oost op het NK aan het einde van het seizoen. Bronzen derde werd VIOD dat een speciaal voor Oost beschikbare NK wildcard verdiende.

NK Meiden O11/O10 (ME pupillen) op zondag 28 mei in Brunssum bij SV Langeberg.