Zaterdag 18 maart vond op eigen terrein de wedstrijd plaats tegen SV Loil JO11-1G. Donkere wolken hadden zich inmiddels samen gepakt boven Doetinchem. Maar zelfs de stromende regen weerhield de trouwe fans er niet van om onze jongens en meid aan te komen moedigen. Scheidsrechter Jeroen was de aangewezen man om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De opdracht was duidelijk: door 100% inzet moesten de 3 punten in Doetinchem blijven. Voor de wedstrijd was echter al duidelijk dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden. Het team van SV Loil was dit seizoen nog ongeslagen en oogde fysiek sterk.

Maar het laatste avontuur van VIOD in Westervoort lag ook nog fris in het geheugen. Daar liet het team onvoldoende inzet zien, waren de passes te slordig en leden zij te gemakkelijk balverlies. De week voorafgaand aan het duel tegen SV Loil, werd hier dan ook hard aan gewerkt tijdens de trainingen.

De spelers hadden deze aanwijzingen goed in hun oren geknoopt, want al direct bij aanvang van de wedstrijd, toonde de selectie veel inzet. Steeds was er de drang en opbouw naar voren, waar zich al snel enkele kansen voordeden. Maar het grote verschil zat hem in het omschakelen bij balverlies. Zodra de tegenstanders in balbezit kwamen, zakten onze spelers terug om de achterhoede te helpen bij de verdediging. Toch konden zij helaas niet voorkomen dat SV Loil op voorsprong kwam.

Daar waar de keeper knap werk verrichtte om verdere schade te voorkomen,  zochten de aanvallers vastberaden naar een kans. Deze deed zich niet veel later voor, zodat VIOD de gelijkmaker kon maken. Even ging het gelijk op, maar toch slaagde Loil er in om, nog voor de rust, verder uit te lopen naar een 1-3 voorsprong. Ondanks de stand was de technische staf zeer tevreden over de speelwijze van het team. Er was nog volop vertrouwen dat VIOD het tij nog kon keren, niets is onmogelijk, denk maar aan de miraculeuze wedstrijd van Barcelona tegen Paris St Germain in de week ervoor.

Ook in de 2e helft bleef VIOD jagen en hard werken, waardoor zij de stand naar 3-4 opdreven. Beide ploegen lieten mooi voetbal zien en de wedstrijd verliep buitengewoon sportief aan allebei de kanten. De gelijkmaker hing zinderend in de donkere lucht boven Dichteren en de supporters moedigden hun helden uit volle borst aan. Maar het was SV Loil die over de langste adem bleek te beschikken. Doordat zij het spel net iets slimmer speelden en de bal het werk lieten doen, konden zij in de laatste minuten van de wedstrijd nog wat extra gas bij geven. Onze moe gestreden helden begonnen foutjes te maken die genadeloos afgestraft werden door de tegenstander. En met hulp van een beetje geluk en een goed geplaatste schouder, bracht SV Loil de eindscore naar 3-6.

Een ietwat vertekende eindscore, van een leuke en sportieve wedstrijd. De supporters en de technische staf waren tevreden, omdat VIOD JO11-3 weer als team samengewerkt had en een goede inzet had laten zien. Dit geeft absoluut vertrouwen voor een zonniger verloop van het seizoen. Hoe zonnig dit zal zijn, zal aankomende zaterdag blijken. Dan reist het JO11-3 gezelschap af naar Angerlo, voor een ontmoeting met de plaatselijke JO11-2 ploeg.

Redactie: Jantine Verheij