Viod JO17-5 wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-0 tegen OBW in Zevenaar!

Op een mooie lentedag speelden we onze eerste wedstrijd van het seizoen uit bij OBW in Zevenaar.
Een bijna compleet team was vastbesloten om een ​​goede wedstrijd te spelen, en met grote vastberadenheid en een beetje geluk hebben we gewonnen met 2-0, hierdoor staan we tijdelijk op de 7e plaats in de voorjaarscompetitie.

Tijdens de eerste helft kon je zien dat wij meer wedstrijd spel nodig hebben, maar het geluk was aan onze kant, en OBW raakte de paal en schoot de bal over de lat voor een leeg doel.
Het eerste doelpunt kwam van Ryan, die een mooie cross bal met de kop in de rechter kant van het doel van de tegenstander inschoot.
Het tweede doelpunt kwam van Shivan die de verdediging dribbelde en scoorde binnen het strafschopgebied.
Met een 2-0 voorsprong gingen we naar rust.

Gezien de voorsprong dacht ik dat we met een meer aanvallende formatie konden spelen, zodat we bij de aftrap voor de tweede helft op meer doelpunten hoopten. Het veld was glad en onze verdediging had moeite om het tempo van OBW bij te houden wat hun aanvallers enkele kansen gaf om op ons doel te schieten.
Het geluk was aan onze kant en OBW raakte de paal weer en een paar minuten later raakte de lat met een schot net buiten het strafschopgebied.
Een ietwat gebrekkig optreden van de scheidsrechter deed de gemoederen aan beide kanten oplopen en we hebben niet met dezelfde finesse gespeeld zoals in de eerste helft.
Shivan had nog een echte kans om te scoren, maar schoot naast. Een duidelijke penalty voor Jesper werd niet gegeven, maar het team hield vol en toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot waren we blij de wedstrijd te hebben gewonnen tegen een goed en wel georganiseerd team.

Scoreboard:
Ryan – 1 goal
Shivan – 1 goal

Mijn dank aan Jeroen en Youp die onze lijnrechters waren en met hun prestaties hadden we 13 spelers op het veld.

Tot slot wil ik iedereen die kwam kijken bedanken, het is leuk om zoveel steun te zien!

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 18 maart thuis tegen Gendringen om 14.45 uur op veld 4 (nadere informatie volgt via teambericht).

Forza ragazzi!
viodjo175