Alhoewel de wedstrijd tegen DZC als tweede in de competitiereeks gepland staat wordt dit, na de afgelaste wedstrijd tegen de Keijenburgse Boys, de officiële 1e wedstrijd in de 2e klasse voor Viod JO9-4.

Nadat Viod toch nog moeiteloos kampioen is geworden van de 3e klasse gaan we ervan uit dat we nu wat meer tegenstand zullen krijgen in de 2e klasse. En daar is niks mis mee. In de zaalcompetitie hebben we reeds gespeeld tegen teams van dit kaliber en daar zijn we toch redelijk goed doorgekomen. Helaas hebben we door de slechte weersomstandigheden geen oefenwedstrijden op het ‘echte’ veld kunnen spelen, maar vol goede moed gaan we vandaag de uitdaging aan!

Op 18 februari gingen we op bezoek bij onze buren op sportpark zuid. Van DZC JO9-2 mogen we toch wel een geduchte tegenstander verwachten. Het is een feestelijke dag voor een aantal onder ons en dat zal straks nog uitgebreid gevierd worden, hopelijk kunnen we, al is het maar met een puntje, de wedstrijd in een feestelijke stemming afsluiten. Nadat we gelukkig net op tijd in ons tenue zijn gestoken gaan we beginnen aan de aftrap. Daan en Daryl beginnen in de wissel en Thorben, onze keeper, is de aanvoerder voor deze wedstrijd. Sierd en Guus staan in de achterhoede, Thijs neemt plaats in het midden, Stef en Gijs bezetten de zijkanten als zijnde vleugel aanvallers en Lyam staat in de spits

Maar helaas gaat het te rap voor Viod. Binnen een paar minuten staat het 1-0 voor DZC. We moeten wennen aan de speelwijze van DZC. Ze hebben continu 1 speler voorin staan en met de hoge ballen komt deze gelijk voor de goal van Thorben. Opletten dus voor Viod. DZC oogt fysiek wat sterker maar in voetballend opzicht doet Viod niet onder. Viod speelt zelfs beter. Maar helaas ook de 2-0 komt niet veel later. Maar Viod laat zich niet kisten en blijft druk houden en dat doen ze goed. De jongens spelen goed over en met mooie passes zien we goed voetbalspel. En dan krijgen ze wat ze verdienen. Sierd neemt de bal mooi mee naar voren en met een prima schot maakt hij net voor rust de 2-1. In de rust krijgen de jongens de complimenten van de begeleiders/ coaches. Viod doet het uitstekend en als ze zo door blijven voetballen dan valt er zeker wel een punt of misschien wel 3 te behalen. We hebben niks te verliezen! In de 2e helft speelt Viod wederom goed. DZC laat steekjes vallen door iets meer overtredingen te maken. Er wordt wat meer geduwd, maar Viod deert dat niet. Als er ook nog een speler van een ander team versterking aan de kant van DZC moet brengen dan zegt dat al genoeg.  Langs de lijnen merkt iedereen toch wel op dat Viod het verdiend om sowieso nog een doelpunt te maken. Zelfs bij de tegenpartij wordt dat geuit. De sfeer onderling blijft en is trouwens prima en dat is voor een stadsderby toch wel wonderbaarlijk te noemen. Ook binnen de lijnen is het plezier aanwezig. Maar dan gaat het toch gebeuren. Thijs, die trouwens ook een dijk van een wedstrijd heeft gespeeld, krijgt de bal en drukt door naar voren. Inmiddels houdt menigeen langs de kant van Viod het niet meer uit van de spanning. Als daarna Thijs ook nog een meesterlijke schijnbeweging maakt en daarmee 2 spelers van DZC aftroeft is het hek van de dam. Hij passed daarna prima  vlak voor de goal langs naar Lyam die als echte spits mee naar voren is gekomen. Lyam geeft dan een klein tikje tegen de bal en deze rolt dan achter de keeper van DZC over de lijn. In werkelijk de laatste seconde van de wedstrijd is de stand 2-2. De scheidsrechter fluit direct na het doelpunt af  voor de wedstrijd en waarschijnlijk is hij ook wel content met het eindresultaat. Viod in ieder geval zeker wel, alhoewel in voetballend opzicht 3 punten ook verdiend was. Na afloop wordt er in de in de kleedkamer nog een klein feestje gebouwd en krijgen de jongens nog lekkere traktaties van de jarigen Guus en Peggy en dat gaat zeker wel in na deze wedstrijd.  Heerlijke feestelijke stemming dus.

Jongens van Viod JO9-4 wat hebben jullie goed gespeeld en jullie mogen trots zijn met dit resultaat. We gaan er weer een mooi seizoen van maken.