Voor Viod Jo9-4 beginnen bekerwedstrijden al op 20 augustus 2016. De 1e wedstrijd wordt gelijk een mooie oefenwedstrijd voor de competitie. De 1e tegenstander is Doetinchem JO9-1 en deze komen we ook in de reguliere competitie tegen. Met nog wat vakantievermoeidheid in de benen bij de jongens wordt deze  spannende wedstrijd gewonnen met 7-5. Een week later is DZC JO9-3 onze tegenstander, en deze treffen we ook in de competitie. Met 4-0 winst voor Viod kan het niet meer mis gaan. De volgende ronde zat er aan te komen. Uiteindelijk sluiten we de poule wedstrijden af met een winst van 8-0 op Dinxperlo JO9-1. De 8e finales zijn bereikt.

Een paar weken later is de loting geweest. Viod JO9-4  is uitgeloot en mag direct door naar de kwart finales. En dat zal nog wel even duren voordat deze wedstrijden gespeeld gaan worden. Uiteindelijk wordt op 4 maart 2017  gespeeld tegen RKPSC JO9-1 in Pannerden. Net als Viod is ook dit team gepromoveerd naar de 2e klasse. Een prima uitdaging voor de jongens van Viod JO9-4.

We merken al gauw op dat het veld waarop gespeeld gaat worden zeer zacht en zwaar te belopen is. Kleigrond dus. Door de afgelopen slechte dagen met veel regenbuien is het veld ook nog vrij hobbelig . Het dribbelen zal lastig worden, net als de hoge ballen. Maar we gaan ervoor. De jongens weten wat ze moeten doen. We gaan proberen te voetballen. We moeten Guus missen, die is nog lekker aan het skiën. Lyam, die pas die nacht is teruggekeerd van vakantie kon het niet laten om in bed te blijven liggen en is er gewoon weer bij! Wat een bikkel. Gelukkig hadden we al wel Niek gevraagd om ons bij te staan. Hij wordt vandaag gekozen om dan ook aanvoerder te zijn. Lyam begint toch even in de wissel net als Gijs.

Als de wedstrijd is begonnen merken we op dat de teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Al zijn de Pannerdense jongens allemaal minimaal 1 jaar ouder en een koppie groter, Viod doet niet onder. Misschien alleen op het vlak van fysieke kracht zijn ze iets beter, maar op voetbal gebied kan het weleens een heel spannend potje worden. Thorben keept de wedstrijd goed, dus mocht het op verlenging aankomen met penaltys dan hebben we een top keeper in de goal staan. Het is nog 0-0 tot aan de rust. In de kleedkamer wordt er rustig bijgekomen van de 1e helft. De jongens hebben per slot van rekening al heel wat moeten geven in de 1e helft. Maar we moeten nog weer 20  minuten vol aan de bak. Vol goede moed D’ran dus. Dan gaat het toch snel mis voor Viod. De jongens van RKPSC zijn schijnbaar meer gewend om op dit veld te spelen, want de snelheid van de jongens wordt Viod fataal. Het is 1-0. Maar nadat de aftrap snel door Thijs is genomen, ziet hij dat Niek direct naar voren is gerend. Hij schiet de bal naar hem toe en Niek gaat gelijk op de keeper af. Het is een 1 op 1 situatie, maar Niek maakt een mooie actie en met nog geen minuut later staat het 1-1 op het scorebord. Wat een geweldige actie van beide broers. Hiermee komt de spanning weer terug in de wedstrijd. De verlenging komt dichterbij. Maar helaas Viod JO9-4 krijgt het moeilijk op conditioneel vlak. Ze leggen het af. De jongens zijn op. Zelfs de wissels gaan zitten ipv een balletje naar elkaar overtrappen. Nou dat zegt wel wat voor deze groep. Thorben krijgt het regelmatig moeilijk voor zijn goal. Maar wat staat hij daar een kei van een partij te keepen. Toch probeert Viod er nog een wedstrijd van te maken, maar de passes komen niet meer aan, de acties lukken niet meer op dit veld. En als dan de 2-1 en kort erna vanuit een hoekschop met een gelukje de 3-1 valt voor RKPSC is het gedaan met Viod. Ze hebben alles gegeven, maar tevergeefs. Dan wordt er nog met een enorme harde trap de 4-1 gemaakt die Thorben echt niet kon houden. Het beker avontuur voor de JO9-4 houdt hierbij op.  Maar wat hebben deze jongens hun inzet getoond op een zwaar bevochten veld. Ze hebben er een wedstrijd van proberen te maken. Maar helaas mocht het niet baten. Alle lof voor de jongens van Viod. En dat is wat de tegenstander en scheidsrechter ook na de wedstrijd over Viod zei. Dat is zeker een heel mooi compliment voor Viod JO9-4! Nu kunnen we ons weer volledig gaan richten op de competitie. De Ulftse Boys JO9-1 komen eraan!