MvR JO13/1 – VIOD JO13/1

De overwinning is meer dan verdiend, maar we krijgen deze niet cadeau. MvR is weliswaar de nummer laatst in onze competitie, maar verdedigt stug en vol overgave. Wij spelen in de eerste helft plichtmatig en de kansen die we krijgen, ronden we ongeconcentreerd en slordig af. MvR is dan ook uiterst tevreden met de ruststand; 0-0. ”Buitenspelers, houd de zijkanten bezet, middenvelders en centrale spits, blijf bewegen voor het maken van ruimte voor jezelf en je medespelers en rond de ballen tussen de palen af”, luidt de eenvoudige boodschap voor de 2e helft. De verdedigers kunnen in hun positie blijven staan, want kansen creëert onze tegenstander niet of nauwelijks.

Puur op wilskracht breekt Luca Wittebrood de ban. Hij wurmt zich een weg door de verdedigers van MvR en met een uiterste krachtsinspanning schiet hij de bal binnen; 0-1. Terneergeslagen vallen de spelers van MvR op het kunstgras. Zij realiseren zich dat een stunt vrijwel niet meer mogelijk is. Een aantal minuten later is de wedstrijd definitief beslist. Marijn Derks, gelegenheidsspits in de 2e helft, wordt onreglementair gestuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter wijst naar de stip. Luca eist de bal op en plaatst deze onhoudbaar in de rechterbovenhoek; 0-2.

De spelers realiseren zich dat ze komend weekend tegen koploper Sportclub Lochem uit een ander vaatje moeten tappen. Indien we ons hoogste niveau halen, kunnen we uitstekend partij bieden. Spelen we zo plichtmatig en inspiratieloos als vandaag, dan kunnen we beter een fietstocht op omafietsen organiseren.

Roy Ebbers {trainer/coach}.