SC Varsseveld JO13/1 – VIOD JO13/1

Onvoorstelbaar dat we de thuiswedstrijd destijds, na het 3x verspelen van een voorsprong, tegen deze onmachtige laagvlieger met 3-4 verloren. Vandaag winnen we meer dan verdiend en tamelijk eenvoudig met 0-4. Onze verdedigers Thijmen Raben, Quinten van den Heuvel en Bikkel Kersten, geven hun directe tegenstander geen schijn van kans, waardoor keeper Bart Wiecherink enkel een aantal terugspeelballen moet verwerken. Daarnaast bewijst de ingevallen Sven Hissink dat hij zich stormachtig ontwikkeld heeft. Als vrije verdediger, toch een onwennige positie voor hem, houdt hij zich op basis van een goed spelinzicht staande.

In de 1e helft is Mats van Engen onze doelpuntenmaker. Hij mag, als centrale middenvelder, zijn acties rondom het strafschopgebied van de tegenstander maken. Eenmaal dribbelend met de bal aan de voet is hij dan moeilijk af te stoppen. In de 2e helft drukken we het krachtsverschil verder in doelpunten uit. Marijn Derks, die op basis van ijver en wilskracht zijn doelpunt verdient, scoort ons tweede doelpunt. Gelukkig mag onze centrale spits Matthijs Maatman ook zijn doelpunt aanvinken. Hij laat zich met de rug naar de tegenstander inspelen, draait daarna makkelijk bij hem weg en plaatst de bal tegen de touwen; 0-3.  Luca Wittebrood scoort ons laatste doelpunt van de middag. Hij heeft in de 1e helft vanaf de reservebank goed gezien dat de keeper van sc Varsseveld kwetsbaar is bij hoge ballen. Zijn vrije trap belandt dan ook buiten het bereik van de hulpeloze keeper; 0-4.

Komende zaterdag spelen we, na vorige week Sportclub Lochem, tegen een andere kampioenskandidaat en de huidige koploper; vv Ruurlo. We kunnen zeker voor een verrassing zorgen. We moeten dan wel 60 minuten optimale weerstand bieden. Zij zullen in ieder geval ontzettend gemotiveerd, maar wellicht toch gespannen, aan de aftrap verschijnen.

Roy Ebbers {trainer/coach}.