VIOD JO13/1 – Sportclub Lochem JO13/1

Indien je speelt tegen een tegenstander die hoger op de ranglijst staat en dus meer kwaliteiten heeft dan jij, zul je toch een manier moeten vinden om een positief resultaat te halen. In de eerste helft toont Lochem zich inderdaad een kampioenskandidaat, maar geven wij hen ook deze gelegenheid. Balverlies van Luca Wittebrood op eigen helft is de aanleiding tot het eerste doelpunt. Daarna combineert Lochem snel en nauwkeurig via een aantal spelers en is Bart Wiecherink kansloos; 0-1. Vlak voor rust overkomt Bart wat iedere keeper een keer overkomt in zijn carrière. Een schijnbaar eenvoudig afstandsschot glipt door zijn vingers en passeert nipt de doellijn; 0-2.

In de rust plaatsen we een aantal tactische omzettingen, waardoor we in de 2e helft ook daadwerkelijk meer grip op het middenveld krijgen. Mats van Engen en Marijn Derks hebben veel dynamiek en ‘power’ in hun spel en dat levert meer problemen op bij onze tegenstander. We creëren overigens geen grote, uitgespeelde kansen, maar spelen wel veel agressiever dan in de 1e helft. ”Schuw de duels niet, laat niet met je sollen , je moet laten merken dat je aanwezig bent anders gaat Lochem lachend met de 3 punten naar huis”, is de boodschap in de rust geweest.

Na afloop ontvangen de spelers de complimenten voor de manier waarop ze de 2e helft gestreden hebben. Ons combinatiespel was weliswaar nauwelijks zichtbaar, maar we boden wel meer dan voldoende tegenstand. We hebben dus weer een wijze les in onze voetbalontwikkeling geleerd; een wedstrijd bestaat uit 2 helften en tegen een sterkere tegenstander moeten we slimmere wapens vinden waarmee we ons een waardigere tegenstander kunnen tonen.

Roy Ebbers {trainer/coach}.