De thuiswedstrijd tegen de Ulftse Boys staat enigszins al onder spanning, voordat het zelfs al begonnen is. Hun eerste wedstrijd werd namelijk met 9-0 gewonnen. En in het afgelopen seizoen hebben zij reeds in de 2e klasse gespeeld en 3e geëindigd. Een flinke uitdaging voor onze jongens van Viod om te laten zien waarom wij ook in deze klasse thuishoren. Een lastige klus maar we gaan ervoor.

We zijn weer compleet. Guus is er weer bij en gelukkig is Thijs weer opgeknapt nadat hij een paar daagjes ziek is geweest. We kunnen hem goed gebruiken vandaag, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen van dit team. Daryl is op de training van donderdag lichtelijk geblesseerd geraakt en begint in de wissel om aan te zien hoe de wedstrijd verloopt. Daan is aanvoerder maar begint ook in de wissel, klein foutje van de coach laten we maar zeggen. Maar goed iedereen komt ook vandaag aan bod om te spelen. Het zonnetjes schijnt en gelukkig is de scheidsrechter ook op tijd!

De wedstrijd begint stroef voor Viod. De Ulftse Boys daarentegen speelt al goed positiespel. De jongens van Viod lopen elkaar een beetje in de weg. Ze willen allemaal naar voren om een goal te maken. En daarmee vergeten ze te verdedigen, maar gelukkig heeft Thorben zijn vorm niet verloren en keept weer goed. Sierd zit een beetje in de knoei met zijn scheenbeschermers en hij gaat in de wissel om zijn scheenbeschermers even goed te doen en Daryl valt alsnog in. Gelukkig zien we dat Daryl niet meer zo veel last heeft van zijn enkel. Gelukkig maar en we zetten dan ook nu goed door. Thijs krijgt eindelijk de ruimte op het middenveld en zet zijn lichaam weer goed in. De wedstrijd keert een beetje en het gaat nu gelijk op.  Uiteindelijk gaan we de rust in met 0-0.

Toch worden de jongens in de rust even goed toegesproken door de coaches. Er moet iets meer druk worden gezet en iets meer overgespeeld worden. Want dan heb je meer kans om een doelpunt te maken. Het weer is goed en dat is ook aan te zien bij sommigen in het veld. Die genieten er letterlijk van, maar de gedachten moeten wel nog even 20 min bij het voetbalspel blijven. Voordat we aan de 2e helft gaan beginnen wordt er eerst nog gezongen voor Gijs. Het is zijn verjaardag vandaag. Dus we willen ook graag de wedstrijd in een feestelijke stemming afsluiten. Nog even D’ran!

In de 2e helft spelen we met de zon in onze rug. Guus heeft er weer zin in en speelt met een hoog baltempo naar voren toe. Er worden weer flitsende acties gemaakt door o.a. Daan die zijn mannetje af en toe dol draait. Stef die zijn snelheid goed gebruikt. Er wordt goed overgespeeld dat tot mooie aanvallen leid. Maar ook de Ulftse Boys voetballen nog steeds goed. Ze komen ook steeds meer in de buurt van Thorben. Er wordt achterin door Viod van alles gedaan om die bal daar weg te krijgen. Soms gaat het nog maar net goed. Lyam verdedigt goed mee, zelfs op de doellijn maar vergeet ook even dat hij een speler is en geen keeper. Gelukkig laat de scheidsrechter doorspelen en wordt de bal ver weggetrapt. De bal komt goed voor en de aanval van Viod wordt ingezet door Sierd, Daan en Stef. Uiteindelijk komt hier een hoekschop uit. Daan neemt deze snel en de bal komt voor bij de 1e paal waar Sierd goed staat en hij tikt de bal mooi in het net. Het is 1-0! Verdiend. Maar de wedstrijd is nog lang niet afgelopen en de Ulftse Boys geven uiteraard niet op en voetballen ook goed verder. Maar niet lang daarna gaat het toch mis. Door stom balverlies van Viod achterin komt de bal voor de voeten van een Ulftse speler en deze kan de bal vrij in de goal schieten. 1-1. Maar met deze einduitslag mogen we wederom tevreden zijn. Dat is wat ook de tegenstander na afloop zei over de wedstrijd.

De volgende competitiewedstrijd wordt wederom tegen Ulftse jongens gespeeld. Zaterdag 18 maart gaan we op bezoek in Ulft voor de ontmoeting met SDOUC. We gaan ervan uit om er weer een leuke pot van te maken. Inmiddels hebben de jongens van Viod al goed geoefend. De oefenwedstrijd tegen vv Zeddam-St.Joris JO9-1 hebben zij winnend afgesloten met 4-2. En dat was ook zeker een leuke wedstrijd en een goede oefening voor a.s. zaterdag!