Op zaterdag 25 maart jl. traden de jongens en meisje van VIOD JO9-7G aan in hun wedstrijd tegen koploper RKPSC JO9-2.
De tegenstander had voor de wedstrijd 10 punten uit 4 wedstrijden. Ons team had 9 punten uit 3 wedstrijden.
Winst zou de (gedeelde) koppositie opleveren. Een belangrijke wedstrijd dus.

VIOD begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Zo goed zelfs dat er snel een voorsprong werd genomen.
Jurre maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0). Niet veel later volgde de 2-0 (Liam) en 3-0 (Scott).
De tegenstander kreeg ook een goede mogelijkheid om een tegentreffer te maken, maar Tijn hield het doel met een mooie redding schoon.
De tegenstander begon na de achterstand wat fysieker te spelen. En dat ging af en toe tot op het randje.
De spelers van VIOD lieten zich daardoor echter niet van de wijs brengen en brachten de 3-0 voorsprong mee tot in de rust.

Na de welverdiende pauze was het zaak om de concentratie te houden. Datgene waarop men niet hoopte gebeurde echter toch : de tegenstander maakte de aansluitingstreffer.
Tijn was dit keer kansloos bij een schot boven in de hoek; tussenstand 3-1. Nog steeds een mooie voorsprong, maar het was nu zaak om de tegenstander niet nog dichterbij te laten komen.
Dat gebeurde gelukkig ook niet. Jurre mocht na een overtreding van de tegenstander vanaf de stip aanleggen voor de 4-1. Jurre faalde niet en zo werd de voorsprong weer uitgebreid. De tegenstander gaf echter niet op. Een schot op de lat gaf aan dat ze zich niet wilde neerleggen bij een nederlaag.
Na een goede kans van Indy voor de 5-1, moest Tijn nog een bal hoog in de bovenhoek uit het doel houden. De tegenstander bleef gevaarlijk.
Dit leidde uiteindelijk toch binnen 2 minuten tot de gevreesde 4-2 en zelfs tot de 4-3. Nu was het opletten geblazen.
Een goede actie van Jurre leidde uiteindelijk naar de zwaarbevochten winst : 5-3 !
Het hele team heeft geknokt met als resultaat de (gedeelde) eerste plaats ! Op naar de volgende wedstrijd!