Gisterenmiddag was VIOD wederom te sterk voor mede concurrent om de titel HC `03 uit Drempt. Na 90 minuten stond de eindstand van 4-1 op het scorebord. De heenwedstrijd in Drempt had VIOD ook al gewonnen, toen werd het 3-2 in het voordeel van het team van trainer Jan Lorsé. Daar ook Ulftse Boys haar wedstrijden weet te winnen (0-1 bij Etten) blijft het spannend aan de kop van de ranglijst. VIOD blijft koploper, mede door het betere doelsaldo.

De Wedstrijd

Vorige week waren de zitbankjes aan de overzijde van het speelveld door het mooie weer allemaal bezet. Bij deze wedstrijd zochten de toeschouwers, mede door de wind, de beschutte tribune op. VIOD speelde vandaag wederom met Huub Oosterink (vorige week goed voor 2 doelpunten) in de aanval. Julian Bril moest met een plek op de reservebank genoegen nemen, na het uitzitten van zijn schorsing afgelopen week. HC `03 trad eindelijk weer aan met een vertrouwde basisopstelling, na allerlei blessure perikelen. Even na half drie floot scheidsrechter Beunk uit Lichtenvoorde voor de aanvang van een duel in de 4e klasse D tussen 2 teams die aanspraak willen maken voor de titel. VIOD kreeg na 2 minuten al een mogelijkheid om de score te openen. Marten van Delden was buiten de zestien ten val gebracht en de toegekende vrije trap van Lex Overbeek leek in de korte hoek binnen te vallen. Met een katachtige reflex weet HC`03 doelman Marko Wieland met zijn vingertoppen de bal tot corner te tikken.

De wind staat dwars over het veld en heeft veel invloed op het spel van beide teams. Voorzetten waaien achter de zijlijnen of komen niet goed aan. Na een viertal corners van VIOD krijgt Jorn Eijkelkamp in de 16e minuut een kans om de bal binnen te schieten. Helaas gaat de bal bij de verste paal net naast het doel. Een fase breekt aan dat de HC `03 doelman Marko Wieland een sta in de weg is en weet zijn doel schoon te houden. Toch komt VIOD, en meer dan verdiend, op voorsprong. Een vrije trap van Marten van Delden komt in het strafschopgebied op het hoofd van VIOD verdediger Koen Monasso terecht. Doelman Wieland weet de kopbal te pareren, echter de bal valt voor de voeten van goudhaantje Huub Oosterink, die de bal kinderlijk eenvoudig binnenschiet (1-0). Binnen 3 minuten staat de 2e VIOD treffer al op het scorebord. Vanaf de linkerzijde neemt Lex Overbeek de 5e corner voor VIOD. Bij de 1e paal wordt de bal doorgekopt, waar Koen Monasso klaar staat om het leder langs de verdedigers en keeper van HC `03 te koppen (2-0).

HC`03 weet vijf minuten later geheel onverwachts tegen te scoren, want echte doelrijpe kansen heeft het team van trainer Marthijne Bochhoven niet gehad, buiten een schietkans om aan de linkerzijde van het veld waar doelman Thijssen attent op reageerde. VIOD aanvoerder Stijn Tomesen ziet de bal hoog op zich afkomen, maar schat de situatie niet goed in. De bal komt voor de voeten van HC`03 aanvaller Tom Haggeman, die met een soort dropkick de bal over VIOD doelman Willem Thijssen weet te krijgen en in het doel ziet belanden (2-1). Nadat VIOD een mogelijkheid heeft laten liggen om de marge weer op twee te krijgen, zoekt men even later de kleedkamers op.

2e Helft

Huub Oosterink straft het foutje van HC 03 doelman Marko Wieland af. Foto Theo Kock De Gelderlander.

Twee minuten na aanvang scoort VIOD de 3e treffer. Een fout van de goede HC`03 doelman Wieland gaat hieraan vooraf. De doelman plukt de bal na een voorzet uit de lucht, maar valt uit zijn handen op de grond en stuit op een hoopje kunstgras korrels. VIOD aanvaller Huub Oosterink ziet dat de doelman de bal even kwijt is en weet zijn voet tegen de bal aan te zetten (3-1). Even later krijgt VIOD tot tweemaal toe de mogelijkheid de winst in veilige haven te brengen. Eerst is het Jorn Eijkelkamp die zijn kopbal via de doelman tot corner ziet gaan. Uit ´n vrije trap van Lex Overbeek krijgen zowel VIOD aanvoerder Stijn Tomesen als aanvaller Jorn Eijkelkamp een vrije kans om de 4e VIOD treffer te laten noteren. Doelman Marko Wieland weet wederom een doelpunt te voorkomen. VIOD zakt in en laat HC`03 komen, maar tot echte kansen komt de club uit Drempt niet. Alleen HC`03 aanvaller Wiebe van Doren is dichtbij een treffer, maar schiet de bal net naast het doel. VIOD loert op de counter en ziet Dominic Bolmeijer, nadat hij zijn tegenstander heeft omspeelt, de bal voorbij het doel schieten. Ook Marten van Delden is dichtbij ’n treffer. Nadat de clubtopscorer Daan Koenders de bal na een corner hoog over het VIOD doel heeft geschoten, valt de genadeklap in deze wedstrijd. Invaller Julian Bril van VIOD wordt buiten de zestien in de voeten aangespeeld. Daagt zijn tegenspeler uit, draait langs deze HC`03 verdediger heen en haalt vel uit. De bal verdwijnt strak en onhoudbaar in de linker bovenhoek (4-1).

Vandaag was VIOD weer gewoon te sterk voor het team van HC `03. Gezien de mogelijkheden die de thuisclub kreeg had een hogere uitslag niet misstaan. De gasten mogen hun doelman Wieland, ondanks zijn fout bij de 3e treffer, dankbaar zijn. VIOD zal haar plan moeten trekken voor de volgende wedstrijd, uit tegen sv Kilder. Daar Ulftse Boys het team van trainer Jan Lorsé op de hielen blijft zitten, moet a.s. zondag de volle winst behaald worden. Op zondag  2 april komt Ulftse Boys naar Sportpark Dichteren. Wederom een topper in de 4e klasse D.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Huub Oosterink -de man van de wedstrijd – goed voor 2 doelpunten

Marten van Delden in gevecht met de bal met Coen Hartjes