Zelos JO13/1 – VIOD JO13/1

De wedstrijdinstelling is vandaag voorbeeldig en de individuele kwaliteiten van keeper Bart Wiecherink en linkerspits Daan Mombarg maken het verschil; 1-3. Bart anticipeert uitstekend op de dieptepasses die Zelos richting hun snelle spitsen speelt en Daan is betrokken bij onze 3 doelpunten. Twee doelpunten neemt hij voor eigen rekening en het 3e doelpunt valt na zijn schot op de doel. Spits Matthijs Maatkamp reageert daarbij attent en tikt de bal, die de keeper loslaat, binnen.

Het tegendoelpunt ontstaat na verkeerde keuzes van Mats van Engen en Bart. Bart speelt Mats in een moeilijke positie aan en Mats kiest voor de individuele actie waarbij hij de bal verliest. Aangezien hij de laatste man is, kan zijn balverlies niet meer hersteld worden. Hij speelt verder een degelijke wedstrijd en zijn aanwezigheid in de achterste linie zorgt voor rust en vertrouwen. Positief is ook het optreden van Sid Boezel. Sid speelt als rechtshalf en combineert makkelijk met rechterspits Gijs Besselink.

De overwinning is verdiend, alhoewel het in de thuiswedstrijd destijds makkelijker ging. We schrijven 3 punten bij en handhaven ons op de 4e positie. De top 3 is ver weg, maar we genieten van de individuele groei en de ontwikkeling van het team. Bovendien is de onderlinge sfeer uitstekend en uiteindelijk draait het op ons niveau om spelplezier, vriendschap en teamgeest.

Roy Ebbers {trainer/coach}.