Als we in de top 5 willen komen moeten we sowieso de komende 4 wedstrijden punten pakken. En dan graag de winstpunten. Zo gezegd zo gedaan dachten de jongens van Viod JO9-4.

Afgelopen zaterdag staat daarvan wedstrijd 1 op het programma. We spelen thuis tegen de Keijenburgse Boys JO9-1. In de winterstop hebben we in de zaal reeds van hen gewonnen. Maar op het veld tegenover elkaar staan is toch wel weer wat anders. Maar goed in de competitie staan wij ver boven de jongens uit Keijenborg, dus theoretisch gezien moet het gewoon lukken.

Helaas moeten we Guus een aantal weekjes missen. Hij dacht even een andere sport uit te proberen, de ruitersport wel te verstaan, en dat is hem niet goed bevallen. Hij heeft zijn arm gebroken  en wel op 2 plaatsen. Heel erg balen voor ons en uiteraard voor hem! Sterkte Guus en hopelijk kan je nog een wedstrijd deze competitie met ons mee voetballen.

Thijs is aanvoerder en Lyam begint in de wissel. De wedstrijd gaat in een snelvaart. Viod gaat als een sneltrein tekeer over het veld. Het 1e doelpunt komt vanaf de puntje van de schoen van Thijs. Niet lang daarna krijgt Stef de bal toegespeeld van Daryl en scoort de 2-0. Dan is het weer de beurt aan Thijs. 3-0! Dan weer Stef 4-0, tjee waar zijn we mee bezig. Inderdaad we maken doelpunten om te winnen. Maar het gaat wel heel snel achter elkaar. We merken dan ook duidelijk op dat de Keijenburgse boys totaal niet in het spel zitten en geen tegenstand biedt. Viod speelt met ze. De doelpunten vliegen ze om de oren. Want ook Sierd maakt een mooi doelpunt uit een prachtig schot. Dan is het weer de beurt aan Thijs. Doelpunt nummer 8 wordt gemaakt door Daryl. En hij viert trots zijn doelpunt. Hij heeft gescoord met zijn linkerbeen! En niet lang daarna komt ook het 9e doelpunt op zijn naam te staan. En met deze stand gaan we de rust in. Dat de wedstrijd op deze manier verloopt hadden we eigenlijk niet verwacht. Missie voor de 2e helft is dan ook gewoon lekker doorgaan en blijven voetballen. Onze keeper Thorben  kan als het spel het toelaat ook gewoon mee voetballen. Op naar de 2e helft.

En de 2e helft is nog maar net begonnen of onze spits Stef heeft doelpunt nummer 10 in het net van de goal liggen. Dit gaat niet meer leuk worden voor Keijenborg. Maar dan gebeurt er iets wat we totaal niet verwacht hadden. Keijenborg komt in de buurt van onze goal. En dan valt dan toch de 10-1. Ai een dompertje voor Viod. Maar goed, schijnbaar deert het de jongens niet. Want na een mooie actie van Lyam die de bal formidabel voorzet op Stef scoort Stef beheerst de 11-1. Wat was dit mooi combinatiespel. De jongens van Viod blijven en proberen nog met mooi voetbal de wedstrijd te leiden. Daan probeert ook weer met zijn acties dicht in de buurt van de goal te komen ook al is hij klein van stuk, zijn grotere tegenstander wordt wel eens dol van hem. Lyam gaat het hele veld over om de bal te komen halen en krijgt het vaak voor elkaar om deze te pakken te krijgen en mee te nemen naar voren. Gijs die de laatste tijd achterin zich goed laat zien en de tegenstander geen kans geeft om door te breken. Ook in deze wedstrijd werkt hij de ballen goed weg. Thijs werkt weer hard en blijft doordrukken naar voren. Daryl houdt weer goed overzicht en geeft de ballen goed voor. Sierd dribbelt heerlijk overal tussendoor en Stef maakt vandaag wel duidelijk dat hij  een echte goaltjesdief is. Want met zijn 7 doelpunten in deze wedstrijd is hij ook topscorer van het team. Thorben probeert vandaag om ook in de buurt te zijn van de goal van de tegenstander. Als er een hoekschop is voor Viod gaat hij mee naar voren, maar helaas lukt het hem net niet. Uiteindelijk zal de eindstand 14-2 zijn.  Conclusie: Missie volbracht! Althans voor wat betreft deze wedstrijd zekers wel.