Zaterdag 1 april gaan we voor de winst! Tenminste dat moest er maar eens van komen in deze competitie. In de afgelopen wedstrijden kwam de Jo9-4 pas in de 2e helft op gang met goed voetbal. Dat moest dit keer ook maar eens gebeuren in de 1e helft. Als we naar de stand kijken moet ook Zutphen Jo9-4 ‘te doen’ zijn. Als we winnen staan we een plek boven hen, maar als we verliezen zullen we de aansluiting kwijt raken met de middenmoot. Zoals elke week moeten we D’ran. We moeten gretig blijven op die bal. Fel en alert zijn in het veld, samen een team vormen dan gaat het voetballen vanzelf en kunnen we de punten gaan pakken!

Als we aan komen rijden op het grote complex van FC Zutphen, kijken we toch wel even onze ogen uit. 9 velden in totaal! De lange gang onder de kantine lijkt wel km’s lang. Kleedkamers aan beide zijden te vinden.Onze echo is tot in de verte in de gang te horen. Het enige wat ontbreekt in onze kleedkamer is toch wel die Bubbelbad. Maar verder ach we kunnen er mee leven. Ruimte genoeg om onze spullen op te ruimen. Welke kant we moeten gebruiken….? ach maakt niet uit hoor. Maar genoeg nu over het mooie grootse opgezette complex van FC Zutphen. We gaan over op de orde van de dag. De wedstrijd FC Zutphen JO9-1 tegen Viod JO9-4.

Het tijdstip van spelen is 10.30 uur. Sommigen onder ons hebben nog even kunnen bijkomen van het feestje bij De Graafschap na de winst op Jong PSV. Gelukkig maar. We gaan ervan uit dat iedereen vandaag alles gaat geven om ook die 3 punten mee terug te nemen. Helaas is Daan er niet bij, hij is gezellig een paar daagjes naar Euro Disney Parijs, zodoende hebben we maar 1 wissel. Lyam is aanvoerder en Sierd begint in de wissel.

FC Zutphen trapt af, maar niet lang daarna heeft Viod al de bal veroverd. Het gaat goed, zo lijkt het wel. Voorin wordt goed opgelet en Stef krijgt de bal mee na een goede actie, hij speelt zijn tegenspeler uit en schiet met een mooi schot in de goal. Viod neemt de voorsprong! Daarna beginnen we een beetje de weg kwijt te raken. Maar dan komt Sierd het veld in. Hij pakt de pakt de aanval mooi op en maakt ook mooie acties, maar helaas vergeten we wel weer om met z’n allen mee terug te gaan naar achteren. Gelukkig hebben we Guus die we zo goed kunnen gebruiken met zijn snelheid . Hij jaagt als een speer terug en onderschept de bal nog maar net. Aangezien we ook best fel spelen krijgt Zutphen ook een vrije trap mee. We staan met z’n allen voor de goal van Thorben om ervoor te zorgen dat de bal niet in de goal gaat. Maar dan raakt Daryl de bal toch nog een beetje ongelukkig en kan Thorben deze niet wegwerken. De bal verdwijnt achter de lijn. Het is 1-1. Jammer maar kan gebeuren. We moeten nu echt weer gaan opletten en beter gaan verdedigen. Ook Zutphen begint fel te worden en Lyam wordt een paar keer onderuit gehaald. Gelukkig staat hij weer op en gaat gelijk weer verder met een aanval. Als de bal dan in de buurt van de goal van Zutphen komt, wordt ook deze niet op de juiste manier weggewerkt. Hij beland namelijk in eigen goal. 1-2!

Na de rust heeft Viod de wedstrijd in handen, Er wordt goed op de bal gespeeld. Gijs zit er continu goed bovenop en speelt de bal goed weg en geeft zelfs enkele goede voorzetten. Gijs doet nuttig werk. Thijs blijft druk houden en maakt het de tegenstander nogal moeilijk. Maar wat zet hij goed door!, Dat er een doelpunt moest komen dat kan niet lang meer uitblijven. En als Stef de bal perfect van Guus krijgt aangespeeld en weer alleen voor de keeper van Zutphen komt twijfelt hij niet en schiet direct.1-3! Dan is er weer even een moment van onoplettendheid achterin bij Viod. Daryl verdedigt helaas niet op de juiste manier uit en de bal komt bij een speler van Zutphen terecht.  Deze schiet van afstand en komt hoog achter Thorben terecht in de goal.Het is 2-3.Het zit Daryl niet echt mee in deze wedstrijd. Het gaat nog spannend worden nu. Zutphen zet alles op alles.Thijs wordt door meerdere spelers tegelijk gehinderd in het voetbalspel. Met 3 spelers van Zutphen om hem heen kan hij zowat geen kant op. Maar de bal blijft in zijn bezit. Als er dan een overtreding op hem wordt gemaakt krijgt hij een vrije trap mee. Deze gaat nog maar net voor de goal van Zutphen langs. Maar Thijs krijgt er maar geen genoeg van en zet gewoon nog even door. Hij loopt met de bal helemaal door tot aan de achterlijn, waarvan menigeen langs de kant van het veld dacht dat deze al te ver was om te schieten, schiet hij uiteraard met links op goal en maakt de 2-4 voor Viod. Wat een verdiende en mooie afgemaakte doelpunt. Nog net voor het einde van de wedstrijd scoort dan Zutphen toch nog de 3-4. Niet lang daarna fluit de scheids voor de wedstrijd. De 1e winst in deze klasse is in the pocket. En wat hebben ze met z’n allen hard gewerkt. Ze stonden er als team op het veld. Mooie acties gezien, steekpasses, snelheid. Top gedaan! De volgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld tegen de koploper. Maar dat deert ons niet. Dus kom maar op Pax JO9-1! Viod JO9-4 is er klaar voor.