Beste Volger,

Zaterdag 15 april, de 8e wedstrijd van de competitie, deze week stond de wedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma. Na de oorwassing afgelopen week moesten we deze week ons weer zien te herpakken met een resultaat tegen Sparta uit Enschede. Ondanks dat het voor de jongens een fantastische competitie is om in te mogen voetballen met veel mooie wedstrijden op hoog en gelijkwaardig niveau is het voor ons elke week weer taak de benodigde puntjes bij elkaar te sprokkelen om uiteindelijk in de middenmoot te kunnen eindigen. We kunnen van elke tegenstander winnen maar verliezen vaak van onszelf waardoor we niet hoger staan als nu.

De verwachtingen waren hoog gespannen, ze hadden er zin in en, deze wedstrijd gingen ze winnen. Na 2 minuten, vrije trap voor Sparta, 0-1. De hele eerste helft geen kans gehad en de tegenstander hield het achterin fluitend dicht en kreeg daarentegen meerdere kansen om op grotere voorsprong te komen maar slaagde daar gelukkig niet in. Na 24 minuten een zondagsschot van Dynk die toevallig in de voeten van Tijn valt die knap wegdraait en 1-1 aantekent. Compleet tegen de verhoudingen in maar wel lekker om alsnog zo de rust in te gaan.

In de rust was er genoeg te bespreken, het was simpel weg niet goed genoeg. De bespreking bleek gewerkt te hebben en direct na de aftrap 2-1 voor Viod door Rens op assist van Jowi. De voorsprong was echter van tijdelijke aart en direct scoorde de tegenstander weer de gelijkmaker. Onze spelopvatting was echter wel wezenlijk anders als in de eerste helft en we gingen voetballen met strijd en passie. We kregen kansen en hadden mooie acties maar uiteindelijk komen we niet verder dan 2-2. Op basis van de 2e helft hadden we hem moeten winnen maar gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel de juiste afspiegelign.

Om in de middenmoot te eindigen zullen we ook in de komende wedstrijden de puntjes bij elkaar moeten sprokkelen, beginnende tegen Lochem.

Onderstaand de statistieken tot nu toe en  het videoverslag van de wedstrijd.

Namens de begeleiding van JO11-1G.