JO9-1 beleeft een mooie dag op voetbal talenten toernooi /NK voetbal te Castricum

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de dag wij ons konden meten met de 32 teams die zich geplaatst hadden voor het Nederlands Kampioenschap voetbal talenten te Castricum, dus leeftijdsgenoten uit den landen.

Al héél vroeg voor een zondagmorgen ging de wekker om tussen half 7 en 7 uur richting Castricum te kunnen vertrekken. Nagenoeg alle ouders en enkele broertjes en zusjes waren van de partij en rond kwart voor negen was iedereen binnengedruppeld in Castricum en konden we genieten van de eerste zonnestralen en vers gezette koffie! Onze mannen hadden al snel een bal bemachtigd en lieten deze rond gaan.

Rond 9:30 uur startte een heuse teampresentatie, opkomst op het veld met clubvlag en natuurlijk werd niet veel later het Wilhelmus uit volle borst meegezongen (met rechterhand op het hart!).

Toen was het tijd voor hetgeen we gekomen waren: Voetballen!!

Viod was ingedeeld in een poule met Purmersteijn (Purmerend), NLC’03 (Lith / Noord-Brabant) en TLC (Leek). De wedstrijden duren 2 x 11 minuten.

De eerste wedstrijd was tegen Purmersteijn en Viod kreeg gelijk een lesje in felheid en combinatie-spel. Een stel heerlijke voetballertjes die ook een goede dosis straatmentaliteit toonden. Als snel gaf het scorebord 2-0 aan en in de korte onderbreking van de speelhelft werd er gehamerd op felheid, duels aangaan en strijden als een team. Dit pakte de mannen goed op. Viod incasseerde nog wel twee tegentreffers, maar het spelbeeld was de 2e helft hoopgevend voor het vervolg van het toernooi.

De 2e wedstrijd was tegen TLC, een team met aardig wat fysiek voorkomen maar Viod begon te voetballen. Een spannende strijd waar Viod tot grote tevredenheid van de meegereisde supporters aan het langste eind trok! 2-1 winst! En nog volop kans om de doelstelling van de technische staf te bewerkstelligen (eindigen bij de eerste 16).

Door de onderlinge resultaten in de poule was een punt in de 3e wedstrijd voldoende om als nummer 2 de volgende ronde te bereiken. Purmersteijn won alles met overmacht en kwam uit op een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen en werd dus de duidelijke nummer 1 in de poule.

Viod speelde in deze 3e wedstrijd tegen het stugge NLC’03. Een wedstrijd die over en weer gaat met een licht voordeel voor Viod. Deze wedstrijd eindigt in 2-2 en het benodigde punt is binnen!!

Viod plaatst zich als nummer 2 voor het middagprogramma in categorie 2, waar alle 8 nummers 2 een kruisfinale spelen. Onze mannen werden gekoppeld aan Nootdorp, een spannende pot waarin Viod veel kansen nodig heeft om uiteindelijk met een minimale marge als winnaar het veld af te stappen. 1-0.

Wij zijn geplaatst voor de halve finale en spelen nu echt richting de prijzen!
Maar de inwendige mens knort en we sluiten de ochtend af met een gezellige picknick aan het water; die iedereen zich goed laat smaken!

In die halve finale komen wij het Amsterdamse Swift tegen.
Viod creeërt voldoende kansen maar vergeet te scoren! Swift daarintegen heeft er voldoende aan 2 en Viod verliest met 2-0! Helaas is het brons nu het hoogst haalbare, maar daar spelen we met frisse moed voor verder om de dag mooi af te sluiten.

Onze laatste tegenstander is Buitenveldert, eveneens uit Amsterdam. Viod is de bovenliggende partij maar krijgt de bal niet in het net. Dit lukt de tegenstander ook niet en het draait uit op penalty’s! Beide teams mogen er ieders 3 nemen.

Buitenveldert neemt de eerste….Mis!
Viod is aan zet…Mis!
Buitenveldert weer….Mis!!
Viod neemt een aanloop….Raak!!
Dan is Buitenveldert weer en die moet er in…Raak!!

Nu wordt het spannend en de mannen pakken elkaar schouder aan schouder nog eens goed vast.

Viod staat klaar, de scheidsrechter fluit, aanloop en…. Raak!!!!
Onze mannen vliegen elkaar en de meegereisde supporters in de armen!! Een geweldige afsluiting van een gezellige en zonnige dag samen met familie en vrienden.

Nadat de mannen fris gedoucht in hun presentatiepak opgesteld staan krijgen zij uit handen van de burgermeerster van Castricum een schaal met bronzen afwerking voor de 3e plaats in categorie 2.

Er worden nog enkele foto’s gemaakt met het team en de schaal en tot slot 1 waarop ook nog de meegereisde harde kern vereeuwigd wordt .

Inmiddels half 6 kan de terugreis ingezet worden en kijken wij terug op leuke, zonnige, leerzame, gezellige en sportieve dag!

P.S: ruim 150 foto’s van deze dag zijn te vinden op onze Facebook-pagina :Viod Doetinchem JO9-1