Afgelopen zaterdag stond er een heuse stadsderby op het programma in de hoofdklasse 6,

DZC JO9-1 vs Viod JO9-1!

Een extra beladen duel gezien DZC ons in het najaar van de titel had afgehouden. Al ruim voor de afgesproken tijd waren al onze mannen op Sportpark Zuid om niet veel later een goede warming-up te doen. Eerst nog even een rondo op een strookje gras naast de velden waar nog enkele wedstrijden bezig waren om niet veel later het veld te betreden. Dat het vandaag lastig zou worden tegen DZC was wel bekend, zij staan immers nog ongeslagen op de eerste plek, maar ook de knollentuin op veld 2 zou daar niet bij helpen. Aangezien wij elkaar met regelmaat tegen komen was er nog even tijd voor een kort gesprek tussen de technische staf van beide.

De trainer van DZC gaf al vrij snel aan dat zijn team zich elke week ontwikkelde naar een goed niveau en zij dit seizoen wel weer even kampioen zouden worden. Deze woorden gebruikten wij natuurlijk tijdens de laatste tactische bespreking maar de koppies van onze mannen leken al goed te staan en het de koploper moeilijk maken was dan ook de opdracht.

De scheidsrechter blies voor het beginsignaal en de bal hobbelde. Viod zette gelijk druk maar DZC wist zich hier onderuit te spelen. Een afgeslagen bal rolde over de achterlijn en onze goalie hervatte het spel, speelde in op onze linksback die hem weer terugspeelde naar onze laatste man, de bal was goed qua snelheid maar begon uit het niets te stuiteren, de laatste man probeerde de bal te controleren maar stond op de bal en viel om. De spits van DZC dook erop en ronde gedecideerd af.

2 minuten onderweg en achter… Maar of er niets aan de hand was pakten wij de bal en liepen richting aftrap. Viod begon weer rond te spelen, over meerdere schijven kwam de bal bij onze rechtsback die met een fenomenale pass onze spits bereikte, die nam hem op de borst aan om hem na een stuiter keurig over de DZC-doelman te lepelen. Viod was terug en het (Viod-) publiek ging uit zijn dak! De wedstrijd golfde over en weer en Viod leek inmiddels de bovenliggende partij al was het DZC die weer tot scoren kwam. Op het moment dat Viod even verzuimde de druk er op te houden kwam de DZC verdediger op en had alle tijd om de bal voor de goal te pompen, de verdween via een klust in het doel, niet veel later blies de scheidrechter voor de rust. Waar de DZC staf voornamelijk besprak wat er niet goed ging, belichte die van Viod juist de positieve punten. Hier viel vandaag iets te halen!

De 2e helft startte en gelijk lieten de Viod-mannen zien wat strijd en de wil om te winnen is en ze zetten hoog druk zodat de DZC-boys en er niet meer uitkwamen. De lange bal waar de DZC-keeper tot genoodzaakt werd kwam net zo hard weer zijn kant op en de gelijkmaker hing in de lucht. En halverwege de 2e helft was het dan zo ver, onze back kon opstomen en passeerde de DZC-linies en kon nog net een bevrijdend tikje met de punt van de schoen aan de bal geven! 2-2!!! Het gejuich was denk ik door heel Doetinchem te horen! DZC was het even kwijt en waar Viod misschien in de rust voor een punt had getekend roken wij nu meer. Door goed druk zetten en het afjagen van de tegenstander bracht onze spits zichzelf in stelling om de bal keurig in een hoek te schuiven.

Het leek wel of er een kleine aardbeving op Sportpark Zuid was ontstaan. Spelers en meegereisde supporters vierden een feestje. 2-3!!!

De Viod-staf wees de scheidsrechter die af en toe merkwaardige en geel-blauw gekleurde beslissingen nam op de tijd! Dit mocht niet meer misgaan en uiteindelijk zag deze dat hij het niet verder kon oprekken. Einde wedstrijd en wat een ontlading!

Kort werden de mannen, zoals gebruikelijk, bij elkaar geroepen om elkaar te complimenteren voordat de penalty’s genomen moesten worden. Deze werden plichtmatig uitgevoerd want het feestje met de meegereisde supporters stond te wachten.

Waar Viod zich stortte op het maken van de overwinningsslinger, dropen de mannen van DZC af richting de kleedkamer. De DZC-trainer vond dit een mooi leermoment net zoals onze technische staf.

Een wedstrijd zoals die hoort te zijn, spanning, met vlagen mooie combinaties, fanatieke supportersschare en een geweldig stoer Viod! Echt een compliment aan onze mannen!!

Viod klimt na een stroeve start weer naar boven en kan bij winst de aankomende 2 partijen zelfs nog weleens mee gaan doen voor de hoogste plekken.

Aankomende zaterdag spelen wij weer in Doetinchem maar dan op ons eigen veld tegen Bon Boys.

De aanvang van de wedstrijd is om 09:45 uur maar wees op tijd zodat u nog een goede plek kan bemachtigen op de tribune.

En kunt u er dit weekend echt geen genoeg van krijgen, zondag spelen wij ook nog op de het Pincvision de Graafschap jeugdtoernooi op de Bezelhorst (aanvang 10:00 uur)!