Op woensdag 26 april 2017 reikte burgemeester Otwin van Dijk maar liefst zeven Koninklijke onderscheidingen uit in de Theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, waaronder een aan:

August van Onna (78) uit Terborg
Sinds 1960 (ruim 55 jaar!) is August van Onna actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging Viod. De lijst met (vrijwillige) werkzaamheden is onuitputtelijk en indrukwekkend: van bestuursfuncties tot scheidsrechter, van schrijver tot organisator van activiteiten. Vier avonden in de week en op zondagen was hij actief voor VIOD, naast zijn werk als leerkracht.

August van Onna is altijd bezig om andere mensen te helpen. Hij treedt dan op als adviseur belasting- en bankzaken, gesprekspartner, hovenier, klusjesman etc. Een voorbeeld voor velen, iemand die een grote bijdrage levert aan de participatiesamenleving.

August wordt gekenmerkt als sociaal, integer, behulpzaam, principieel en onvoorwaardelijk. Hij is een ‘bruggenbouwer’, een doener, goudeerlijk en nuchter. Hij cijfert zichzelf vaak weg en kan heel goed iets missen.

Alle gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.