Afgelopen zondag heeft VIOD in de kraker tegen Ulftse Boys een wereldse prestatie geleverd. Tijdens de thee keek men tegen een 1-3 achterstand aan. Toch wisten de mannen van trainer Jan  Lorsé de achterstand om te buigen en na het laatste fluitsignaal stond een 4-3 eindstand op het scorebord. Een uitslag die niemand, maar ook niemand na 45 minuten had verwacht, daar Ulftse Boys voor rust de voorsprong zelfs nog had kunnen uitbreiden. Een super spannende wedstrijd met een fortuinlijke ontknoping voor VIOD. Door deze overwinning staat VIOD alleen aan kop van de ranglijst in 4D.

Als volger en schrijver van de wedstrijdverslagen van VIOD 1 heb ik helaas deze wedstrijd aan mij voorbij moeten gaan. Op ’n afstand van 2100 km werd ik op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van deze wedstrijd. Zittend aan een lunch, met een afdaling op ’n mountainbike fiets vanaf 1500 m hoogte in m’n benen, kwamen de Whatsapp  berichten(via Tanja, Johan en Lex) binnen om zo Twitter te kunnen voeden met de gang van zaken in Doetinchem. We hadden internet radio Optimaal FM afgestemd om het live verslag te horen, maar die bleken het actuele nieuws minder belangrijk te vinden en zonden tijdens het vallen van 3 doelpunten interviews uit van afgelopen vrijdagavond.

Nadat het bericht binnenkwam dat Ulftse Boys de score had geopend via Rick Bannink, volgende al snel het bericht dat Marten van Delden had tegengescoord (1-1). We gingen er maar eens goed voor zitten. Welke krankzinnige wedstrijd zou dit gaan worden? Kort daarna de 1-2 door Roel Gebbinck, we waren verrast, dit kan toch niet, wordt VIOD afgebluft? Onze internet radio (Optimaal FM) deed het wel, maar we moesten het doen met interviews van Graafschap spelers die afgelopen vrijdag hun best hadden gedaan. “Uit dat ding, werd geroepen”, door de groep waar ik mee aan tafel zat. “We volgen Whatsapp en de app VoetbalNederland wel”. De groep bestaand uit allemaal VIOD supporters, op één na. Deze persoon  gaf de voorkeur aan Ulftse boys en genoot toen de melding binnenkwam van de 1-3, wederom een doelpunt voor UB. “Ik trakteer jullie straks wel als troost op een extra biertje” riep hij met een lach.

Een voorspelling werd tijdens de rust gedaan hoe de wedstrijd zou gaan eindigen, want we wisten de manier van spelen van Ulftse Boys, loerend op de counter op een gluiperige manier. We kregen mee dat keeper Willem Thijssen door een puike redding VIOD in de 2e helft op de been hield en dat Jorn Eijkelkamp de aansluitingstreffer scoorde (2-3). Via de Whatsapp vroegen we hoelang er nog te spelen was. “Klok staat op 84” berichte Tanja.  Twee minuten later volgde de melding “PENALTY”. Assistent trainer Manfred Wieben, die ook bij onze groep in Spanje behoorde, kreeg al schreeuwend bij de toilet deur te horen van de nieuwste ontwikkelingen in Doetinchem.  “Koen Monasso heeft vanaf de stip de gelijkmaker gescoord, riep ik hem toe (3-3), nadat Johan via Whatsapp mij op de hoogte heeft gebracht”.  Dan weer een bericht naar  zowel Tanja en Johan om te vragen of het al is afgelopen. “Nee, rode kaart voor UB”. Ik vraag wie, om dit via Twitter te kunnen melden? “Boeien” wordt beantwoord. Ondertussen ben ik mijn afsluitende Twitter bericht aan het voorbereiden om direct bij het laatste fluitsignaal dit wereldkundig te maken met de tekst “VIOD weet alsnog een gelijkspel (3-3) uit het vuur te slepen, na ’n 1-3 achterstand”. Ik wacht gespannen af zittend achter een Malibu- Cola. Waar blijft het signaal dat het is afgelopen?

Dan volgt onverwachts een ander bericht “4-3, toegevoegd met 4 smileys” aangevuld met de tekst “Bart Grondman” en direct gevolgd met “AFGELOPEN”. We gaan uit onze dak, wie had dit verwacht. Ook de UB supporter bij ons niet. De Spanjaarden en andere toeristen op het terras kijken ons vertwijfeld aan en vragen zich af waar die Hollanders mee bezig zijn? Met Manfred spreek ik af, dat wij onze UB supporter gaan trakteren op ’n biertje, met alle plezier. Ik wis mijn voorbereidde Twitter tekst met de juiste informatie en stuur het laatste bericht uit met de aanvullende gegevens die ik via Whatsapp van Lex heb ontvangen. Wat een ontknoping. VIOD wint met 4-3.

Een krankzinnige middag, een wedstrijd volgen op 2100 km afstand, die je eigenlijk niet had mogen missen. Even later stuur ik samen met assistent trainer Manfred Wieben een videobericht om de selectie en staf van VIOD te feliciteren met deze “Wereldse” prestatie.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

Ulftse Boys speler Jesse Rijntjes (5) in duel met VIOD speler Julian Bril (18)

Jean Pierre Luciana scoort de 3e treffer voor ULFTSE BOYS