Na een spetterende eerste seizoenshelft, waarin VIOD JO9-2 onverslaanbaar leek te zijn en waarin ze dus ook kampioen werden, was de start van de tweede seizoenshelft niet helemaal wat we hadden gehoopt.  Een aantal wedstrijden werden met pech verloren en sommige ook door een betere tegenstander. Gelukkig konden wij ons in de beker handhaven door in de Kwart Finale de Ulftse Boys te verslaan.  Elke wedstrijd werd  vanaf nu beter gespeeld. Zelfs bij het Pincvision toernooi afgelopen weekend konden we de groei alweer zien. Helaas verloren we met pech van  DZC JO9-1 (kampioen hoofdklasse) met 3-2. In de laatste minuut viel de winnende treffer van DZC`68 en werd de winnaar van dit toernooi.

Met de gedachte van deze wedstrijd moest er op 22 april  aangetreden worden voor de Halve Finale in de beker tegen WVV’34 uit Hengevelde. Iedereen was gebrand om deze wedstrijd te winnen aangezien we deze prijs nog konden pakken. Jammer genoeg was Youri geblesseerd en kon daardoor niet meespelen. Omdat we al vroeg moesten vertrekken zijn alle jongens vrijdagavond vroeg naar bed gegaan om vervolgens om 7:30 u. te vertrekken en om 9:00 u, aan te treden in Hengevelde.  Voor de wedstrijd werd de wedstrijdbespreking gehouden, we namen ons voor om met dezelfde instelling en inzet als tegen DZC JO9-1 te gaan spelen, om een kans te maken op de uiteindelijke Finale van dit bekertoernooi.

De wedstrijd werd erg sterk begonnen door VIOD en al snel kwamen we door een echte spitsengoal van Zoë al snel op 0-1 voorsprong. Glenn, Leon en Quint gaven de tegenstander geen kans. De verdediging stond als een huis. De tegenstander had deze tegenstand van onze kant niet verwacht en we probeerden nog verder door te drukken. Silvan, Siem en Jens liepen op het middenveld zich de longen uit hun lijf. We speelden heel sterk. Jammer genoeg kreeg de tegenstander steeds meer grip op de wedstrijd en scoorden 1-1. De jongens van VIOD kregen het steeds moeilijker en we kwamen voor rust zelfs nog met 2-1 achter. Het was rust. We gingen terug naar de kleedkamer om nog wat tactische zaken te bespreken hoe we deze wedstrijd nog konden winnen.

De 2e helft begonnen we weer  erg gemotiveerd en vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De tegenstander echter ook en ze kregen al snel een uitgespeelde kans om de 3-1 te scoren. Ze kwamen met 2 man op Duke af, gelukkig werd de kans door WVV gemist. Door een aantal verschrikkelijk goede reddingen van Duke wisten we nog steeds stand te houden, en begonnen te drukken bij de goal van de tegenstander. De inzet werd beloond. Zoë ronde opnieuw af, en waar we voor geknokt hadden gebeurde, we maakten de 2-2. Vervolgens maakte WVV weer 3-2 en moesten we weer aan de bak. De ouders van beide teams konden de spanning niet meer houden. Enkele minuten voor tijd bleef er een speler van WVV geblesseerd op de grond liggen door een vervelende botsing. De scheidsrechter gaf nadat de speler was behandeld een scheidsrechtersbal aan Leon. De scheidsrechter vroeg de bal terug te spelen naar de keeper van  WVV om de wedstrijd te kunnen hervatten. De scheidsrechter liet de bal stuiteren en Leon speelde de bal netjes door de lucht naar de keeper. De bal stuiterde echter net voor de keeper op en ging linea recta in de goal. Onbedoeld met een beetje geluk ging de bal in het net en de scheidsrechter die nog even twijfelde keurde de goal goed. Stand: 3-3!

De wedstrijd was hierna snel afgelopen. Alsof de wedstrijd al niet spannend genoeg was, moesten er penalty’s genomen worden.  De strafschoppennemers werden aangewezen en we hadden het volle vertrouwen dat we deze serie gingen winnen, aangezien onze keeper Duke vandaag in topvorm verkeerde.

De eerste penalty moest door Leon worden genomen.  Hij schoot hem beheerst in de linkerhoek. De keeper was kansloos.  Hierna werden er  4 strafschoppen door VIOD gemist en zelfs 5 strafschoppen door WVV gemist, doordat Duke op wonderbaarlijk wijze zijn goal schoon hield met geweldige reddingen. We wonnen de strafschoppenserie met 0-1 en daardoor hadden de jongens van VIOD JO9-2  de finale gehaald van het bekertoernooi! Fantastisch gedaan!

Met volle en verdiende trots liep het team van het veld en vierden een feestje samen met de leiders en ouders in de kleedkamer.

We zijn klaar voor de finale!!!

Naschrift: Door het winnen van de Halve Finale heeft VIOD JO9-2 zich geplaatst voor de finale. De Finale zal gespeeld worden op het complex van vv Varsseveld. De speeldatum is nog niet bekend.

VIOD Onder 9-2 naar de Beker Finale !