Gisterenmiddag heeft VIOD in Westervoort met 4-0 gewonnen. Tegenstander sc Westervoort schudde VIOD in de 35e minuut wakker nadat aanvaller Janhein Wisse namens de thuisclub de bal keihard tegen de onderkant van de lat had geschoten. VIOD kwam met de schrik vrij en in de counter wist Asjen van Dijk het openingsdoelpunt te scoren. In de 2e helft maakt VIOD het karwei af. Voor VIOD zijn er nog 5 finales te gaan. Om de titel binnen te halen mag geen misstap worden begaan.

De wedstrijd

VIOD trad tegen sc Westervoort aan met enkele mutaties. Koen Monasso zat een schorsing uit, verdediger Jos Klein Bleumink was afwezig en middenvelder Lex Overbeek was disciplinair gestraft en startte vanaf de bank. Ook kan trainer Jan Lorsé nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Dominic Bolmeijer, Joppe Derksen en Erik Pattijn. De eerste helft was magertjes. Thomas Jansen kon al koppend niet goed bij een voorzet en zag de bal in het zijnet belanden. Ook Huub Oosterink deed een poging en zag zijn kopbal net over de lat verdwijnen. De thuisclub bleef VIOD bestoken vanaf de zijkanten, maar kon de Doetinchemse verdediging het niet echt lastig maken. Na 35 minuten de eerste echte opleving. Een goede aanval van de thuisclub vanaf de rechterzijde van het veld. Het was Yannick Verburgt die namens sc Westervoort een goede voorzet gaf op de geheel vrijstaande Janhein Wisse. Deze nam de bal direct op de pantoffel en de bal spatte via onderkant lat weer het veld in. VIOD ontsnapte aan een tegentreffer, maar wist direct goed om te schakelen en de counter hierna succesvol af te ronden. Asjen van Dijk werd in de diepte aangespeeld en net binnen de 16 aangekomen liet hij met een geplaatst schot sc Westervoort keeper Edwin Huuskes kansloos (0-1). Daar bleef het dan ook bij in de 1e helft van deze wedstrijd.

De 2e helft

Het 2e deel van de wedstrijd was van een heel ander kaliber. VIOD trainer Jan Lorsé had over zijn hart gestreken en liet vanaf de hervatting middenvelder Lex Overbeek opdraven en direct werd zichtbaar dat het spel aan VIOD zijde een andere wending kreeg. Tweemaal kreeg Asjen van Dijk de mogelijkheid om de 2e treffer  binnen te schieten. In de 48e minuut stond keeper Huuskes nog in de weg (de bal werd tot corner getikt), in de 50 minuut ging de bal net naast het doel. De derde mogelijkheid die aanvaller Asjen van Dijk kreeg binnen 7 minuten van de 2e helft was wel raak. Julian Bril stond aan de basis van een zeer mooie VIOD aanval. De bal kwam via Huub Oosterink bij de snelle VIOD aanvaller terecht die doeltreffend uithaalde (0-2).

De winst in deze wedstrijd leek binnen handbereik. Verdedigend moest men wel alle zeilen bijzetten, maar met enig fortuin hield VIOD keeper Willem Thijssen zijn doel schoon. Na 61 minuten beslist Jorn Eijkelkamp de wedstrijd, met een fraai kop-doelpunt zet hij de 3e treffer voor VIOD op het scorebord (0-3).  Thomas Jansen moest even later met een liesblessure noodgedwongen het veld verlaten en wordt vervangen door A-junior Mike Thijssen. Zeven minuten voor tijd soleert Jorn Eijkelkamp vanaf de middenlijn door de defensie van de thuisclub en komt oog in oog te staan van keeper Huuskes. Hij kapt  de bal nog een keer uit en stuurt de bal naar de rechter hoek. Zijn solo had meer verdient, nu gaat de bal net naast het doel. Toch valt de 4e treffer voor VIOD. Het publiek genoot van een wonderschone VIOD aanval, die over vele schijven ging.Uiteindelijk weet Lex Overbeek de bal naar de vrij gelopen Asjen van Dijk te stiften, die deze bijzondere  aanval succesvol weet af te ronden (0-4).

Nadat verdediger Bart Grondman naar de kant wordt gehaald (zijn vervanger is A-junior Mike Severs) fluit scheidsrechter Heijmans uit Beuningen voor de laatste maal. Gezegd mag worden dat deze leidsman een foutloze wedstrijd floot. Naast het nemen van de juiste beslissingen, had hij goed zicht tijdens cruciale momenten (onderkant lat moment en 3e treffer VIOD) en legde bij hoofdblessures het spel direct stil. Ook vermaande hij spelers waar het nodig was, suste een opstootje in de 1e helft en gaf geen kaarten. Zijn rapportcijfer voor deze wedstrijd zal minimaal een 9 zijn.

VIOD wint met 4-0 en moet nog 5 finales spelen om het kampioenschap binnen te halen. Paasmaandag wacht de inhaalwedstrijd, thuis tegen vv Etten. Een wedstrijd uit de 2e periode. De week daarop moet VIOD naar Sprinkhanen en krijgt daarna (30 april) RKPSC op bezoek. Op 7 mei volgt de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Angerlo Vooruit en wordt de competitie op zondag 14 mei afgesloten, thuis tegen vv Doetinchem.  VIOD kan zich geen misstap veroorloven. In het slechte geval valt men naast de prijzen en zijn Ulftse Boys, HC `03 , vv Doetinchem en Sprinkhanen de winnaars als het gaat om het kampioenschap en het verdelen van de 3 periodetitels. Spannend zal het zeker zijn, tot aan de laatste speeldag !!!

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Huub Oosterink gaat een voorzet afgeven waaruit wordt gescoord

Julian Bril was goed op dreef in Westervoort