VIOD was gistermiddag op Sportpark De Meikamp in Didam snel klaar met tegenstander Sprinkhanen. Na ’n 0-5 ruststand werd het uiteindelijk een heuse zevenklapper (0-7). Middenvelder Marten van Delden scoorde tweemaal, waarvan de 7-0 de mooiste van de wedstrijd was en misschien ook wel het doelpunt van het seizoen.Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden. Voor VIOD zijn er nog 3 hordes te nemen. Op naar het kampioenschap!

De Wedstrijd

VIOD begon fel aan de wedstrijd op een hard en hobbelig veld. Trainer Jan Lorsé had zijn manschappen voor de wedstrijd hierop aangesproken om direct de basis te leggen voor een goed resultaat. Middenvelder Lex Overbeek raakte al binnen 4 minuten de lat. De openingstreffer na ruim ’n kwartier komt op naam van Jorn Eijkelkamp.  De middenvelder van VIOD krult de bal vanaf afstand in de kruising, onhoudbaar voor de de doelman van Sprinkhanen Matthijs Jonkers (0-1). Binnen 60 tellen gingen de armen bij VIOD wederom omhoog.  Jorn Eijkelkamp kon wederom ongehinderd op het doel schieten, de bal werd nog wel onderschept maar goudhaantje Huub Oosterink was er als de kippen bij om de bal uit de rebound binnen te tikken (0-2). Binnen ’n half uur leek de wedstrijd al beslist. Nadat Julian Bril zijn tegenstander Sjoerd Duis onder druk heeft gezet, komt de bal na ’n kluts wederom voor de voeten van Oosterink die eenvoudig de bal binnenschiet (0-3). Voor rust komt VIOD zelfs op ’n 5-0 voorsprong. Eerst is het aanvoerder Stijn Tomesen die profiteert van een klein foutje van de doelman. Een vrije trap  van Marten van Delden weet de Sprinkhanen keeper niet goed te onderscheppen en Tomesen zet de vierde treffer op het scorebord (0-4). Dan komt ook Marten van Delden aan scoren toe en tekent voor de 0-5 ruststand.

2e Helft

Trainer Jan Lorsé neemt in de 2e helft geen enkel risico en wisselt de spelers die op scherp staan met een gele kaart. Lex Overbeek, Koen Monasso en Julian Bril kunnen voortijdig douchen. Mike Severs, Bart Grondman en Chris Laansma zijn de vervangers. De wissels betalen zich ook direct uit, want de 6e VIOD treffer komt op naam te staan van twee invallers. De 17 jarige Mike Severs krijgt de bal panklaar aangespeeld van Chris Laansma en scoort behendig vanaf rechts de 0-6. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd heeft VIOD voor het laatst bewaard. Net buiten de zestien neemt Marten van Delden de bal, die vanuit de lucht komt vallen, op z’n linkervoet. De voortreffelijk ingeschoten volley verdwijnt onhoudbaar over en langs de doelman (0-7). De handen gaan op elkaar, een wonderschone afsluiter van dit duel.

VIOD heeft nog 3 hordes te nemen. Eerst a.s. zondag in eigen huis tegen RKPSC. Op 7 mei uit naar Angerlo en sluit de competitie op zondag 14 mei thuis af tegen vv Doetinchem. De titel is in zicht !

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Jorn Eijkelkamp (r) legt aan voor de openingstreffer

Goudhaantje Huub Oosterink is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken

Stijn Tomesen (3) gaat de 4e VIOD treffer binnenschieten

Marten van Delden scoort net voor de rust de 5-0

Op aangeven van Chris Laansma scoort Mike Severs behendig de 6-0

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Marten van Delden legt aan voor de 7e VIOD treffer.