VIOD JO11-06 won gisteravond een belangrijke wedstrijd, even later geïmiteerd door de mannen van Ajax. Beiden teams wisten 4 keer te scoren en hoefden maar één tegendoelpunt te incasseren waarmee ze beiden in de running blijven voor de 1e plek.

Op volle sterkte en met wederom veel toeschouwers aan de lijn gingen onze mannen de strijd aan met de stadsgenoten van DZC. Al snel liet VIOD zijn tanden zien op Sportpark Zuid. Marvin kreeg de bal als eerste in de netten. 0-1. Kort daarna wist Nick de keeper te passeren en zorgde daarmee voor de 0-2. DZC kwam nog een paar keer gevaarlijk in actie maar Duuk, Jens en Finn hielden de boel mooi dicht. En als er al een gaatje viel, dan was koelbloedige Frank er nog die zich nooit de kop gek laat maken. Wesley ontpopte zich die avond als een heuse baltovenaar maar kwam helaas niet tot scoren. Maar mooi om te zien was het wel. Inmiddels had VIOD een tegendoelpunt moeten incasseren maar daar gingen de hoofden niet van hangen.

In de rust was DZC van de schrik bekomen en begonnen ze aan een inhaalslag. Ze waren een aantal keren dicht bij een doelpunt maar toen Finn en Nick samen vanaf onze keeper Frank naar voren stormden en Nick van daaruit kon scoren, was de wedstrijd zo goed als beslist. Mooi samenspel. Renzo liet ook nog een paar mooie acties zien, net zoals Bob. Maar helaas, een bijna doelpunt telt niet. Zelfs niet een beetje. Wesley had nog een mooi schot die net over ging en Nick werd nog een keer gevaarlijk toen hij, onder aanmoediging van Mark (“jij bent sneller Nick”), een hardloopwedstijdje met de verdedigers won maar net naast schoot. Gelukkig werden Bob zijn ‘net niet acties’ uiteindelijk beloond met een ‘echt wel doelpunt’. De jongens waren blij voor hun teamgenoot en vierden even samen een feestje. Dat is het mooie aan dit team; ze gunnen elkaar kansen en vieren samen de successen.

Na het eindsignaal en de penalty’s werd de douche snel opgezocht zodat we daarna nog de 2e helft van Ajax konden zien.  Vooral Ewald had ineens heel veel haast.

Het was een mooie voetbalavond!