Afgelopen zaterdag hebben de meiden van VIOD MO11-1 een fantastische dag beleefd. Op de velden van SV Langeberg in het Limburgse Brunssum werd de finale dag gehouden van het Nederlands Kampioenschap. En ons meidenteam was daarbij! Eerder dit jaar werd tijdens de Districtsfinales de Halve Finale bereikt. Tijdens de Halve Finale werd uiteindelijk een ticket bemachtigd voor deze Finale dag.

Wat is het NK Jeugdvoetbal?
Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren, sinds 2004! Het is 1 van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen, richt zich zowel op de brede als top amateur jeugd en implementeert de belangrijke kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest in het Nederlandse Jeugdvoetbal.

Verslag van het NK Meiden O11/O10 (ME pupillen), zondag 28 mei in Brunssum bij SV Langeberg.

DSO uit Zoetermeer verovert landstitel MO11, VIOD MO11-1 uit Doetinchem wordt 7e van de 16 deelnemende teams!

Een sterke bezetting op dit toernooi waar het Meiden O11 team van DSO uit Zoetermeer uiteindelijk de beste bleek te zijn. sc Stiens pakte de 2e plaats en de bronzen titel was voor sc ’t Gooi.

De winnaars uit Zoetermeer DSO Meiden MO11-1

VIOD Meiden MO11-1  7e op NK jeugdvoetbal!!

VIOD begon het toernooi in Brunssum voortvarend. De eerste wedstrijd tegen Unitas `30 uit Etten -Leur werd met 1-0 gewonnen. In de 2e wedstrijd tegen de CVV Zwervers uit Capelle aan de IJssel werd niet gescoord (0-0). De 3e wedstrijd tegen de uiteindelijke poulewinnaar sc Stiens uit Friesland werd verloren.

VIOD stuitte in de kruiswedstrijden op Arnhemse Boys MO11-1. Eerder had men van dit team 2 keer verloren, nu eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Strafschoppen brachten de beslissing en trok Arnhemse Boys aan het kortste eind. Toch mag VIOD O11-1 trots zijn op de behaalde 7e plaats en kreeg een mooie trofee overhandigd.

Een prestatie om trots op te zijn !!! 7e op NK Jeugdvoetbal.

Gastheer SV Langeberg legde een sterke, leuke organisatie van het Voetbal Talenten Toernooi op de mat: Hulde aan hen en alle 16 teams die deel uit maakten deze dag van het NK MO11 – 2016-2017.

door John van der Kamp

foto’s Sieto Wisselink