Terugblik op de prestaties van JO17-4 in de voorjaarscompetitie, 3e klasse 16.

Het begon allemaal wat vreemd. Vanwege het opheffen van het Viod JO17-6 team, vond er een herindeling van spelers plaats. Wij moesten 3 spelers van ons team afstaan aan JO17-2 en kregen er daarvoor 4 spelers  van het voormalige JO17-6 team bij. Hierdoor kwam het totaal van ons team op maar liefst 16 spelers. Dat bracht meteen weer een uitdaging voor het wisselbeleid met zich mee.

De eenheid binnen de spelersgroep was meteen goed, maar werd eigenlijk steeds beter en beter. Een geweldig positieve ontwikkeling. Er was een hecht team ontstaan, nog voordat de eerste wedstrijd werd gespeeld.

De feiten rondom de wedstrijden:

Van de 10 confrontaties werden er 5 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met de daarbij behorende 18 punten zijn we op de 3e plek geëindigd, met hetzelfde aantal punten als nummer 2, maar ons doelsaldo was 2 minder. Een geweldige prestatie van een groep van 15 eerstejaars spelers en 1 tweedejaars, die het zelfs tegen de nodige dispensatieteams moest opnemen. Overigens waren het stuk voor stuk sportieve wedstrijden. Hiervoor, en voor het vertoonde spel, mochten we regelmatig de complimenten van de tegenstanders in ontvangst nemen.

Opmerkelijke zaken:

Van de uiteindelijke nummer 1 (AZSV), met 30 uit 10 hebben we maar met 1-0 verloren. Hun trainer was onze verrichtingen al aan het bekijken in de wedstrijd die we speelden, voordat we tegen hen moesten. Hij had kennelijk goede aantekeningen gemaakt. We hadden hem al opgemerkt, maar het leek ons niet meer dan logisch dat er eens een scout naar één van onze wedstrijden zou komen kijken. Wisten wij veel.

De andere verliespartij was nota bene de derby tegen DZC, waar het bij ons team die dag helaas wat aan inzet ontbrak. We verloren met 2-1 en dat was een goede les. De overige wedstrijden was de inzet prima!

We hebben 2-2 gelijk gespeeld tegen Keijenburgse Boys. In die wedstrijd werd ons een penalty onthouden, waar we recht op hadden vanwege een handsbal van hun verdediger in de 16. Na afloop verklaarde hun scheidsrechter dat hij de handsbal wel had waargenomen, maar hij vond het niet in het beeld van de wedstrijd passen om daarvoor de bal op de stip te leggen. Jammer dat een persoonlijke mening dan zwaarder weegt dan de spelregels. Dat kostte ons 2 punten, want al onze penalty’s werden verzilverd.

Ook een raar begin van onze laatste uitwedstrijd tegen SDOUC. Er was geen scheidsrechter. Uiteindelijk heeft iemand die bij ons team hoorde maar aangeboden te willen fluiten. Toen bleek het nog een heel probleem om een fluitje te regelen. Met 25 minuten vertraging is de wedstrijd, begonnen. Misschien probeerden ze ons uit het ritme te krijgen, maar dat is niet gelukt. We wonnen met 0-2. Dat was genieten (na afloop om 17.40 uur)!

Overigens was het niet alleen een hechte spelersgroep, maar was er ook altijd veel publiek bij de wedstrijden aanwezig. Bij uitwedstrijden waren wij soms in de meerderheid. En we weten allemaal dat de 12e man soms heel belangrijk kan zijn.

De mix van goede spelers, enthousiaste supporters, bevlogen trainers en een prima leidster hebben allemaal bijgedragen aan het behaalde resultaat. En dan te bedenken dat onze wedstrijden gratis toegankelijk zijn! We kunnen met z’n allen dik tevreden zijn. Bedankt allemaal!

Helaas rest ons nu nog maar één toernooi in Wehl. De spelers (en ouders) zouden het liefst nog wat langer doorgaan. Bij voorkeur zelfs nog een jaar, met allemaal 2e jaars en 1 dispensatiespeler. We zullen afwachten wat de toekomst ons brengt.