Beste Volger,

Zaterdag 14 mei de laatste wedstrijd van het seizoen, een bewogen seizoen met veel hoogtepunten maar ook met een paar dieptepunten. Wat hebben we veel plezier gehad samen en wat is het een leuk en hecht team geweest dit seizoen.

We herinneren ons nog wel het kampioenschap in de hoofdklasse najaarscompetitie 7×7, het kampioenschap in de zaalcompetitie en de individuele momenten van de spelers:

1. De fantastische lijnreddingen van Joep
  2. De sterke ontwikkeling van Dynk
  3. De penalty van Tijn tegen vv Dieren
  4. De geweldig verdedigende acties van Jasper
  5. De doelgerichte acties van Jowi
  6. De acties met bal van achter naar voren van Powervrouw Bibi
  7. Het neusje voor de goal van Rens
  8. De geweldige techniek van Scott
  9. Het werk- en krachtvoetbal van Noud

De mentaliteit die er was in het najaar konden we helaas niet meer brengen in de voorjaarscompetitie, het leek wel of men de doelstelling door het halen van 2 kampioenschappen had behaald. In het voorjaar waarin de competitie was samengesteld met de allerbeste uit de regio maakte we teveel persoonlijke fouten en was de wedstrijdmentaliteit niet altijd even goed. In deze competitie werden foutjes afgestraft en een slechte mentaliteit resulteerde in verlies.

Desalniettemin was het voor de ontwikkeling van de spelers een geweldige ervaring en speelde ze elke (op Trias na) wedstrijd op het hoogste niveau mee voor de punten. Wedstrijden werden vaak beslist met 1 doelpunt verschil en ook nog vaak in de laatste minuten van de wedstrijd. Mentaliteit, inzet en persoonlijke fouten zorgde ervoor dat wij vaak aan het kortste eind trokken en zonder punten naar huis gingen. Als we de punten hadden gepakt waar we recht op hadden waren we bovenin de middenmoot geëindigd maar doordat we regelmatig het kaas van ons brood af lieten eten eindigen we deze competitie onderaan de middenmoot, iets wat we ons vooraf anders hadden voorgesteld en achteraf ook niet nodig bleek te zijn.

De laatste competitiewedstrijd staat eigenlijk wel een beetje symbool voor deze competitie: na 1 minuut komen we op achterstand, we komen tot 2x toe terug maar verliezen de wedstrijd door 3 persoonlijke fouten. We zijn ervan overtuigd dat als de mentaliteit beter was en de persoonlijke fouten geminimaliseerd waren dat we op een hele andere plaats hadden gestaan deze competitie. Maar zoals jullie weten telt “als” niet.

Desondanks hebben we genoten van de JO11-1, elke ouder heeft haar steentje bijgedragen om er een top seizoen van te maken en er is geen enkele speler die niet in de groep heeft gepast. Een goede onderlinge verhouding wat altijd de basis vormt van een goed TEAM.

Om het seizoen af te sluiten gaan we nog 3 toernooien spelen namelijk, Concordia Wehl, Silvolde en sv Grol om vervolgens de overstap te maken naar het grote veld.

Onderstaand de laatste statistieken en het videoverslag van de laatste wedstrijd wedstrijd.

Namens de begeleiding van JO11-1G.