Van bijna Kampioen, tot  de ongeslagen Kampioen.

Zaterdag 13 mei 2017 om 12.30 uur wordt de kampioenswedstrijd tegen DCS JO15-2 in Zevenaar op sportpark Hengelder gespeeld. DCS is net als ons nog ongeslagen en zowel DCS als wij kunnen kampioen worden.
Er werd al voorgesteld net als bij Feyenoord om in trainingskamp te gaan of achter gesloten deuren te trainen voor een optimale voorbereiding. Maar wat is een optimale voorbereiding ?
Op de donderdag voorafgaande aan de wedstrijd was het mooi weer en hebben we zittende in een kring op het veld de tactiek besproken en bepaald. Daarna lekker relaxed een beetje gedold en relaxed getraind met veel drinkpauzes.
Zaterdag moest het gebeuren en iedereen moest fit aan de wedstrijd verschijnen.
Zaterdag 13 mei om 11.30 uur verzameld bij VIOD en met kriebels in de buik richting Zevenaar vertrokken. Wij zouden op het hoofdveld spelen maar DCS had de wedstrijd bewust verplaatst naar veld 4. Men dacht dat wij al onze thuiswedstrijden op het kunstgras speelde en dachten dat wij daardoor in het voordeel zouden zijn. De tactische oorlogsvoering was begonnen, maar dat was een eerste inschattingsfout van DCS. Wij kunnen namelijk beter spelen op echt gras.
Onze tactiek was 3 man te wisselen om de 23 minuten en de achterhoede zoveel mogelijk intact laten.

Tijdens de bespreking voor de wedstrijd ZOCK uitgelegd.
De Z van zelfvertrouwen. Vertrouwen in jezelf en je team.
De O van ontspanning. Relax en probeer te ontspannen voor de wedstrijd.
De C van concentratie. Tijdens de warming-up ben je geconcentreerd.
De K van knallen als de wedstrijd gaat beginnen.
Er zijn veel supporters en er heerst een echte kampioenssfeer. Iedereen is er klaar voor .
De wedstrijd begint en geen van de teams wordt echt gevaarlijk . Het is vooral aftasten en de keren die DCS gevaarlijk dreigt te worden wordt adequaat door onze solide achterhoede opgelost.
Het middenveld wordt veel overgeslagen en we komen nog niet echt aan het voetballen toe.
Dan 15 minuten voor rust komt de bal goed door aan de rechterkant. Tijn gaat weliswaar wat lastig langs zijn man, maar weet Kyle nog goed aan te spelen op het 16-meter gebied. Kyle schiet de bal uit de draai iets achter zich strak langs de verbouwereerde keeper. Een goede aanval en gelijk een treffer. Efficiënter kan het niet en een belangrijk moment in de wedstrijd. Je merkt de opluchting in en buiten het veld en de druk bij DCS neemt toe.
We houden de voorsprong tot de rust makkelijk vast om vervolgens in de rust terug te keren naar de O . Even ontspannen in de rust. Een ranja en de meegebrachte koeken smaken goed. Op weg naar het veld voor de 2e helft is de C er weer en op het veld volgt de K.

DCS moet gaan forceren en het is éénrichtingsverkeer richting ons doel, maar de achterhoede staat als een huis en geeft bijna niets weg.
Een gevaarlijk moment aan de linkerkant die goed gepareerd wordt door keeper Bart, waarbij de bal aan de buitenkant van de paal tot corner wordt verwerkt.
Een ander gevaarlijk moment aan de rechterkant, waarbij de rechtsbuiten vrij komt wordt op het laatste moment nog door een voetje van Jelmer onderschept.
De ruimte om te counteren is er, omdat DCS continue op onze helft speelt.
Dan komt de bal via de rechterkant met wat fortuin 30 meter recht voor het doel in de voeten van Max die nog in de O van ontspanning zit.

De trainer geeft altijd aan dat een schot van afstand altijd ontspannen van je voet moet komen.
Max kijkt en legt de bal nog even goed voor zichzelf en met zijn magistrale linkervoet laat hij de bal ontspannen en met een geweldige snelheid vertrekken.
Op het moment dat wij hem die bal zien raken weet Max het al en zien wij enkele seconden later de bal rechts boven de keeper het net raken.
Wat een heerlijk geluid en de explosie van vreugde binnen en langs de lijn die volgt zegt alles.
Ik hoor zijn vader tegen zijn buurman zeggen “dat is mijn zoon” en “Oh Max wat geweldig”.
In alle facetten prachtig en het laatste restje hoop bij DCS zie je verdwijnen en sommige spelers storten ter aarde. De wedstrijd is gespeeld. De spelers van DCS komen er niet meer door.
De scheidsrechter fluit uiteindelijk af en wij zijn niet de bijna kampioen.

Wij zijn de ongeslagen Kampioen.

Vanaf december 2016 hebben wij geen wedstrijd meer verloren en dat komt omdat wij een winnend Team zijn geworden.
Wij zijn trots op jullie en hopen dat jullie deze lijn kunnen doortrekken en meenemen naar jullie volgende team.