Het is alweer 17 jaar geleden dat VIOD voor het laatst kampioen werd. In het seizoen 1999-2000 werd (ook in de 4e Klasse D) de titel binnengehaald.

Zeventien van de 22 wedstrijden (competitie met 11 tegenstanders) werden gewonnen, drie gelijk en twee verloren. Totaal 54 punten met een doelsaldo van 54 – 20. Momenteel heeft VIOD in de 4e Klasse D  24 wedstrijden (competitie met 13 tegenstanders) gespeeld. Ook zeventien wedstrijden gewonnen, vijf gelijk en ook 2 verloren. Nu 56 punten met ’n doelsaldo 74 – 24. Je kunt bijna zeggen dat dit een blauwdruk van het seizoen in 1999-2000.

Even terugblikken naar het VIOD team, dat na de winst in de wedstrijd tegen vv Etten de kampioensvlag kon gaan hijsen. VIOD werd kampioen onder leiding van trainer Jo van Huet , met Gerti Meijer als leider. Marco de Vries (grensrechter), René Hogenkamp(verzorger) en Carlo Kunst (keepertrainer) maakten de staf rondom dit team compleet.

De selectie bestond uit doelman Rogier Thus en de spelers Barend Ambrosius, Rogier Meijer, Vincent Bles, Manfred Vels, Patrick Ratering, Bart Hogenkamp, Edwin Wensink, Erik Bieleveld, Ronald van Gurp, Niek Kamperman, Michiel Koolenbrander, Frank Janssen, Jeroen Weijers en Basje Roelofs.

VIOD kampioen van de 4e Klasse D, seizoen 1999-2000

Kampioenswedstrijd in Angerlo

Vanmiddag kan VIOD in Angerlo weer kampioen worden. Bij winst is men zeker van de titel, maar ook bij ’n gelijkspel of op z’n slechts bij ’n nederlaag kan het kampioensfeest gevierd worden. De voorsprong op nummer 2 (vv Doetinchem) is 5 punten met nog 2 wedstrijden te gaan.

Hieronder de mogelijkheden voor het behalen van het kampioenschap:

• VIOD wint van Angerlo Vooruit en is kampioen
  • VIOD speelt gelijk, vv Doetinchem verspeelt punten (gelijk of verlies) is VIOD ook kampioen
  • VIOD verliest van Angerlo Vooruit, vv Doetinchem verliest van HC `03 en Ulftse Boys verspeelt punten, dan is VIOD ook kampioen.

De wedstrijd in Angerlo begint om 14:00 uur. Indien VIOD kampioen wordt, volgt het onderstaande programma:

• Bij het behalen van het kampioenschap wordt VIOD direct na afloop op het veld in Angerlo gehuldigd
  • Hierna wordt de staf en selectie naar een verzamelpunt gebracht, waar de “Platte Wagen” staat te wachten
  • Na een korte rondrit door de wijken De Huet en Dichteren wordt de selectie om 17:30 u. bij het clubhuis verwacht
  • Om 18:00 uur barst het kampioensfeest los, voor alle leden  & vrijwilligers (incl. partner) van vv VIOD.
  • Op zondag 14 mei wordt direct na de thuiswedstrijd tegen vv Doetinchem de staf en selectie groots gehuldigd op het hoofdveld van VIOD
  • Ook hierna is er een kampioensfeest in de kantine van VIOD.

door John van der Kamp

PR Manager vv VIOD