Nog 1 keer winnen en dan heeft VIOD de kroon op dit seizoen gezet. Na de 3-1 winst gisterenmiddag kan het team van trainer Jan Lorsé bij winst uit tegen Angerlo Vooruit de kampioenstitel binnenhalen. Het kampioenschap is nu binnen handbereik.

Ook gisterenmiddag wist VIOD de volle 3 punten in eigen huis te houden. Na ’n 2-0 voorsprong (beiden gescoord door Huub Oosterink) en de 3e treffer van Lex Overbeek was de wedstrijd na 70 minuten al beslist. In de slotfase kreeg VIOD doelman Willem Thijssen voor het eerst weer een tegentreffer te verwerken, na 350 minuten zijn doel schoon gehouden te hebben. VIOD had de gehele wedstrijd onder controle en had weinig moeite met de tegenstander.

De wedstrijd

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. VIOD dicteerde en had alleen spaarzame counters van de tegenstander te duchten. De wedstrijd speelde voornamelijk af op 1 speelhelft en het was wachten op het openingsdoelpunt. De kansen die VIOD in de beginfase kreeg waren doelpogingen van afstand die over of naast het doel verdwenen. Na 22 minuten konden de armen omhoog. Middenvelder Julian Bril was op de rand van de zestien, aan de rechterzijde, aangespeeld. Hij speelde zijn tegenstander uit, dribbelde richting achterlijn en legde de bal terug op Huub Oosterink die het leder in de vrije hoek kon binnenschieten (1-0). Nog voor rust kwam de 2e treffer op het scorebord. Nu kwam de aanval via de linkerflank. Jorn Eijkelkamp werd in de diepte aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en liet een perfecte voorzet los op Huub Oosterink. Panklaar kreeg de spits van VIOD, die alweer 10 treffers achter zijn naam heeft staan, aangespeeld om met een simpele voetbeweging de keeper op het verkeerde been te zetten en de bal binnen te schieten (2-0). Huub Oosterink had net voor rust een echte hattrick achter zijn naam kunnen zetten, maar moest zijn hoofd teveel onder de bal laten komen om de voorzet van Lex Overbeek tussen de palen te koppen. Nu ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal en bleef de score op 2-0 staan.

De 2e Helft

Direct na de hervatting bleek dat Dominic Bolmeijer teveel last had van een blessure en werd vervangen door Chris Laansma. Een mooie treffer was voor aanvoerder Stijn Tomesen niet gegund. Vanaf een metertje of tien knalde Tomesen de bal tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde weer het veld in, maar was degelijk de doellijn gepasseerd, zoals het beeld materiaal -doellijn technologie bij vv VIOD- laat zien.  Even later viel het 3e VIOD doelpunt wel. De maker, Lex Overbeek, moest er eigenlijk wel om lachen hoe zijn schot op doel op knullige wijze door de doelman werd verwerkt en door de benen van de sluitpost in het doel verdween (3-0). De winst was zekergesteld. Tien minuten voor tijd een onverwachte tegentreffer. VIOD keeper Willem Thijssen had zijn doel al 350 minuten schoon gehouden en moest in deze wedstrijd toch éénmaal de bal uit het net halen (3-1). Daar bleef het ook bij. Nadat scheidsrechter Marcel van Huet voor de laatste maal had gefloten kwam het bericht binnen dat concurrent Ulftse Boys had verloren en hierdoor kan VIOD a.s. zondag bij winst in Angerlo de kampioensvlag gaan hijsen.

Lees vandaag en morgen alle berichten over de kampioenswedstrijd in Angerlo. De Supportersvereniging laat een bus rijden voor onze jeugdleden.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

-doellijn technologie bij vv VIOD-  Doelpunt van Stijn Tomesen niet geconstateerd.  ©Arendsoog

met begeleidend commentaar van Willy Bischoff: “Ja, Ja den zat zekes”.

Huub Oosterink scoorde wederom tweemaal

Aanvoerder Stijn Tomesen ver boven iedereen uit