VIOD heeft vandaag het VELTINS toernooi gewonnen. Vanmorgen won VIOD de kruisfinale tegen organisator sv  LOIL met 2-0. Mike Severs scoorde de beide treffers. Nadat Sprinkhanen zich in de andere kruisfinale had ontdaan van Mariënveld (4-1), begon om 15:15 uur de finale.

Net zoals in de poule wedstrijd werd door beiden teams niet gescoord en brachten strafschoppen uiteindelijk de beslissing. Mike Severs schoot de beslissende pingel achter de Sprinkhanen doelman en zo mocht VIOD zich wederom winnaar noemen van het toernooi om de Veltins Pokal.

Strafschoppen VIOD – Sprinkhanen:

• Sprinkhanen komt op ’n 0-1 voorsprong
  • Thomas Jansen maakt gelijk 1-1
  • Na de 1-2, scoort Jorn Eijkelkamp de 2-2
  • Ook Marten van Delden scoort en brengt VIOD weer naast Sprinkhanen 3-3
  • Willem Thijssen stopt, maar Lukas de Graaf mist
  • nu om en om: Willem Thijssen stopt
  • Mike Severs schiet binnen 4-3.

-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Na twee gelijke spelen (0-0 Sprinkhanen en 0-0 RKPSC) en ’n 1-0 overwinning op MvR heeft VIOD de kruisfinale behaald tijdens het toernooi om de VELTINS POKAL op de velden van sv LOIL.

In de eerste wedstrijd, tegen Sprinkhanen, had VIOD de beste mogelijkheden om de openingswedstrijd te winnen. Lex Overbeek was dichtbij een treffer, zag zijn schot op de doel naar de rechter kruising gaan, maar de doelman van Sprinkhanen wist met een fantastische redding een doelpunt te voorkomen en tikte de bal uit het doel tot corner. En zo bleef het 0-0.

Tim Limbeek scoorde tegen MvR de enige VIOD treffer,maar had direct daarna de wedstrijd definitief kunnen beslissen. VIOD doelman Willem Thijssen zorgde ervoor dat MvR niet tot scoren kwam (1-0).

In de derde wedstrijd tegen RKPSC kreeg VIOD volop mogelijkheden om het doelsaldo uit te bouwen, maar de mooiste kansen werden niet benut. Ook de doelman van RKPSC had hier een aandeel in en keepte waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van zijn leven. Een 4 of 5-0 uitslag had niet misstaan. Na het laatste eindsignaal stond nog steeds de 0-0 op het scorebord. Trainer Jan Lorsé gebruikte zijn voltallige selectie gisterenavond, op reservedoelman Chiel Jansen na.

Selectie VIOD Veltins Toernooi:

Doel: Willem Thijssen en Chiel Jansen.

Achter: Koen Monasso, Niels Goossens, Julian Bril, Stijn Tomesen, Vincent Bosch, Jos Klein Bluemink en Thomas Jansen

Midden: Chris Laansma, Marten van Delden, Jorn Eijkelkamp en Lukas de Graaf

Voor: Mike Severs, Tim Limbeek, Huub Oosterink, Dominic Bolmeijer en Lex Overbeek

Programma zondag:

Wedstrijden duren 2 x 20 min. met 5 min. pauze

• Kruisfinale: sv Loil – VIOD aanvang 12:00, veld 2 GR
  • bij verlies kruisfinale om 14:15 u. wedstrijd om de 3 en 4e plaats, veld 1 KG
  • bij winst   kruisfinale om 15:15 u. De finale om de 1e en 2e plaats, veld 1 KG

Prijsuitreiking om 16:15 uur.

Dinsdagavond speelde VIOD haar 3e oefenwedstrijd, uit tegen FC Winterswijk. Na ’n 0-0 ruststand scoorde Ilhan Nalovic voor FC Winterswijk de enige treffer van de wedstrijd.

De oefenwedstrijd op Sportpark Jaspers ging gelijk op en beide doelmannen kwamen nauwelijks in gevaar, op het enige moment aan het begin van de 2e helft na. FC Winterswijk spits Nalovic kopte de bal in vrije positie kansloos achter doelman Willem Thijssen (1-0).

VIOD startte in Winterswijk met de volgende opstelling:

Doel: Willem Thijssen. Achter: Jos Klein Bluemink, Julian Bril, Vincent Bosch en Koen Monasso. Midden: Jorn Eijkelkamp, Lex Overbeek, Lukas de Graaf en Chris Laansma. Voor: Ennes Yaksan, Jasper Raben,

Wissels in de 2e helft: Tim Limbeek en Huub Oosterink (voor Ennes Yaksan en Jasper Raben),Thomas Jansen, Patrick van Haren en Ursin Sahin  (voor Jos Klein Bleumink, Chris Laansma en Julian Bril)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

VELTINS TOERNOOI:

a.s. vrijdag begint het toernooi om de felbegeerde Veltins Pokal op de velden van sv Loil. VIOD is ingedeeld in een poule met MvR, Sprinkhanen en RKPSC.

Het programma ziet er als volgt uit:

VRIJDAG 25 augustus:

• 19:00 u  VIOD – Sprinkhanen   Veld: Hoofdveld, speeltijd 30 min.
  • 20:45 u. MvR – VIOD                  Veld: 2e Veld, speeltijd 30 min.
  • 21:20 u. RKPSC – VIOD              Veld: Hoofdveld, speeltijd wedstrijd

ZONDAG 27 augustus:

• 12:00 u. NR 1 Poule A – NR 2 Poule B  Veld: 2e Veld, speeltijd 2 x 25 min.
  • 12:00 u. NR 3 Poule A – NR 4 Poule B  Veld: Hoofdveld, speeltijd 2 x 25 min.
  • 13:00 u. NR 2 Poule A – NR 1 Poule B   Veld: 2e Veld, speeltijd 2x 25 min.
  • 13:00 u. NR 3 Poule B – NR 4 Poule A  Veld: Hoofdveld, speeltijd 2 x 25 min
  • 14:15  u. De wedstrijden voor de plaats 3 t/m 8
  • 15:15  u. De Finale.    Veld: Hoofdveld, speeltijd 2x 25 min.

Prijsuitreiking om 16:15 uur.