Vandaag, Zondag 27 augustus, wordt op de velden van vv VIOD in Doetinchem voor de 6e keer het FIMAX Jeugdvoetbaltoernooi gehouden voor teams Onder 9 en Onder 11. Ditmaal zal een record aan teams meedoen. Maar liefst 16 poules zijn gevuld met 6 teams. Totaal doen er 96 teams mee, die evenredig worden opgedeeld in ’n ochtendprogramma (teams Onder 9) en een middagprogramma (teams Onder 11).

VIOD zal deze dag met 18 teams aantreden ! Daarnaast worden teams verwelkomd uit o.a. Utrecht, Woudenberg, Apeldoorn, Twello, Huissen, Arnhem, Bemmel en uit de gehele Achterhoek en Liemers. Ook is het toernooi vertegenwoordigt met teams uit België en Duitsland en krijgt hierdoor een internationaal tintje.

HISTORIE

Op zondag 19 augustus 2012 vond de 1e editie van het FIMAX Jeugdtoernooi bij VIOD plaats. Op een snikhete dag met temperaturen ruim boven de 30 graden werd een toernooi gehouden voor 24 teams met alleen E-pupillen. De credits van het goed georganiseerde 1e FIMAX toernooi gaan naar Marian Binkhorst, die samen met Jeanet Surenbroek en Erna Stalknegt in het diepe werden gegooid om een jeugdtoernooi te organiseren.

Een jaar later, op zondag  1 september 2013, werd de 2e editie georganiseerd en het toernooi werd aangevuld met F Pupillen. Marian en Jeanet wisten voor deze dag in het totaal 46 teams te strikken en kunnen terugzien op een fantastische dag die voor VIOD beslist geen windeieren heeft opgeleverd.

Marian Binkhorst en Jeanet Surenbroek organiseerden op zondag 31 augustus 2014 voor de 3e maal dit toernooi, met een record aantal deelnemers met zelfs teams uit Duitsland. Na deze 3e editie gaven zij het stokje door aan Monique Ketelaar en Sandra Maatkamp, die het toernooi in 2015 en 2016 verder lieten uitgroeien.

6e Editie:

Zondag staan er 96 team aan de start en wordt voor de 6e maal het FIMAX Jeugdvoetbaltoernooi bij VIOD gehouden. Een toernooi dat niet zonder vrijwilligers kan en er staat dan ook een groot VIOD-team met vrijwilligers klaar om zondag vanaf 8:30 uur iedereen het naar het zin te maken.

Vooraf wil ik dan ook de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp, inzet en medewerking tijdens deze 6e editie. Iedereen heel veel succes gewenst.

Door: John van der Kamp

Foto: Erik Eijkelkamp

De grondleggers van het FIMAX Jeugdtoernooi in het midden op deze foto. Zondag alweer de 6e editie met 96 teams. vlnr.: Monique Ketelaar, Marian Binkhorst, Jeanet Surenbroek en Sandra Maatkamp.