VIOD kan zich nu volledig richten op de competitie. Gisteren werd in Varsselder de 2e bekerwedstrijd tegen GWVV met 3-1 verloren. Daar GWVV al eerder met 4-2 van MvR won en de laatste bekerwedstrijd tegen VVL moet spelen, zijn de kansen voor een verder vervolg in het bekertoernooi drastisch geslonken. Alleen bij winst van VVL tegen GWVV en een ruime overwinning van VIOD uit tegen MvR kan VIOD nog aanspraak gaan maken op een vervolg in het bekertoernooi. Verwacht wordt dat GWVV de voorsprong in de poule niet meer uit handen zal geven en het bekertoernooi voor VIOD voorbij is.

De wedstrijd:

De wedstrijd in Varsselder begon voor VIOD hoopvol. In het 1e kwartiertje kreeg men mogelijkheden om van afstand de score te openen, maar de bal verdween telkens hoog en naast het doel tussen de bomen. De beste kans van de wedstrijd voor rust was voor VIOD. Na een goede aanval vanaf de linkerzijde kwam het leder op 5 meter van het doel in de voeten van Dominic Bolmeijer. In plaats de bal direct richting doel te schieten weifelde Bolmeijer en was de doelrijpe kans voorbij en kwam VIOD niet op ’n verdiende voorsprong.

Na ’n 0-0 ruststand was het nu de thuisclub die na de hervatting kansjes kreeg om tot doelpunten te komen. Door goed ingrijpen van doelman Willem Thijssen bleef het 0-0. Hierna leek VIOD de wedstrijd snel te willen beslissen, maar zodra de bal richting zestien kwam werd geen goede opening gevonden en ging men ook slordig om met de mogelijkheden die er lagen. Twintig minuten voor tijd kwam GWVV niet geheel onverdiend toch op voorsprong. Ron Prinsen liet VIOD doelman Thijssen met een goed schot in de uiterste hoek kansloos (1-0). Nadat Niels Schweckhorst zijn club direct hierna van dichtbij de stand zelfs op ’n 2-0 voorsprong had gebracht, leek het over en uit voor VIOD in deze wedstrijd. Toch kwam het team van trainer Jan Lorsé nog terug in de wedstrijd. Jorn Eijkelkamp schoot de bal vanaf de stip binnen (2-1). Echter kon men de hoop even later weer laten varen, nadat GWVV de beslissende 3e treffer (Cas de Neling) liet aantekenen en hierdoor de eindstand van 3-1 op het scorebord kwam te staan.

Bij VIOD ontbraken door blessures Lex Overbeek en Tim Limbeek. Volgende week zondag uit naar MvR, dan wacht op zondag 24 september de 1e competitiewedstrijd, uit tegen PAX.

door John van der Kamp

foto’s van GWVV clubfotograaf Nico Marcus.

kijk hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.