Het team is compleet ingevuld door spelers onder 10 en speelt voor 90% al jaren samen. Aangezien de boys niet in de vooraf verwachte Onder 10 competitie konden deelnemen schoven ze gelijk door naar Onder 11. Daar spelen wij waarschijnlijk tegen teams die fysiek en qua leeftijd een jaartje ouder zijn. De nadruk lag dan ook in de voorbereiding op het voetbalspel en combineren tegen misschien wel fysiek sterkere tegenstanders om maar uit het duel te blijven.

Na een goede voorbereiding startte op 2 september de Bekercompetitie. Deze ging van start tegen Vorden JO11-3, een wedstrijd die door de mannen gelijk werd aangegrepen om de getrainde spelvormen in de praktijk om te zetten. VIOD JO11-2 won met 3-19!!!

Een week later was op ons eigen sportpark Pax uit Hengelo aan de beurt. Onze mannen namen het er weer van en met 10-0 werd Pax naar huis gestuurd, al speelde VIOD soms wat te nonchalant en onrustig. Afgelopen zaterdag stond er dan een vooraf zwaardere tegenstander op het programma. Stadsgenoot DZC`68 JO11-2 zou deze ochtend tegen ons gaan uitmaken wie de poulewinnaar werd en dus plaatsing voor de volgende ronde zou gaan bewerkstelligen. Een wedstrijd waar onze mannen niet extra gemotiveerd voor hoefden te worden. Überhaupt wil je deze wedstrijden winnend afsluiten. Plaatsing voor de volgende ronde is dan ook een bonus!

Na een goede warming up startte de wedstrijd op Sportpark Zuid. VIOD kwam lastig in het spel en speelde onrustig. Na een minuut of 8 viel dan toch de eerste treffer. Een vrije trap van VIOD werd in eerste instantie weggewerkt door de DZC-goalie maar belandde in de kluts en de 0-1 voor VIOD stond op het scorebord! De druk leek van onze mannen af te vallen en het spel werd met de minuut beter. Nog voor de rust liep VIOD uit tot 0-3!!

Ook na de spelhervatting domineerden onze mannen het spel. DZC kreeg zeker enkele goede kansen maar VIOD scoorde. Bij een score van 0-5 kon DZC`68 eindelijk iets terug doen maar de 1-6 werd snel gemaakt. Uiteindelijk wist onze stadsgenoot nog eenmaal te scoren zodat de einduitslag werd bepaald op 2-6! Een topprestatie!!! De grote groep vaste en meegereisde supporters gingen uit hun bol! De 12e man die wekelijks van grote waarde is! VIOD JO11-2 lijkt klaar voor de competitie, waar wij ook dit DZC`68 weer gaan tegenkomen.

Aankomende zaterdag starten wij de competitie in de 2e klasse Onder 11, om 10:00 thuis tegen MVR JO11-1.

U bent van harte uitgenodigd!