Hallo (ouders van de) jongste talenten van VIOD,

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en zo dus ook de HMQ-cup. Na de doorstroom van diverse jongens en meisjes naar de JO9 (voormalige F-teams), mogen we ook weer heel wat nieuwe talenten voor de HMQ-cup verwelkomen. Welkom allemaal, leuk dat jullie (ouders) je hebben aangemeld als (toekomstig) lid van VIOD!
Nadat het vorige week zaterdag helaas afgelast moest worden vanwege de hevige regenbuien, was het afgelopen zaterdag gelukkig (nagenoeg) droog. De HMQ-cuppers mochten beginnen met een gezellige start van de dag. Zelfs het zonnetje was af en toe aanwezig en iedereen had er weer super veel zin in!
Zoals elke zaterdag begon iedereen aan de rand van het hoofdveld. Daar werden nog heel even kort de spelregels uitgelegd waarna het altijd spannende aftellen van 10 tot 0 begon. Geen boefjes dit keer die bij 8 al begonnen te rennen, maar alleen maar goed luisterende spelertjes. Dat belooft een mooi seizoen te worden ?.

Wedstrijd 1

De eerste zaterdag van de HMQ-cup dit seizoen, dus ook kampioenschap nummer 1. 4 zaterdagen achter elkaar worden er diverse wedstrijdjes gespeeld, waarna er per poule 1 winnaar bekend wordt gemaakt. Met de huidige 2 poules, zijn dat dus over 4 weken 2 winnaars!
In poule 1 zitten Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland. In poule 2 zitten Brazilië, Italië, België en Mexico.
Poule 1 Uruguay begon tegen Duitsland. Je kon merken dat Uruguay nog even moest wennen deze eerste wedstrijd. Ze deden erg hun best, maar konden er niet slagen te winnen van het toch erg sterke Duitse team. Drie punten voor Duitsland in de eerste wedstrijd.
Spanje tegen Nederland begon gelijk ontzettend spannend. Beide teams waren deze eerste wedstrijd goed op dreef. Om de beurt wisten de teams te scoren. Van afstand, maar ook van dichtbij werd er gescoord. Toch was Spanje uiteindelijk het team met de meeste doelpunten, drie punten voor Spanje.
Poule 2 Brazilië en België zorgden eveneens voor een spannende wedstrijd. De teams waren echt aan elkaar gewaagd. Ondanks het feit dat het voor deze jongens de eerste wedstrijd was, lieten ze prachtig voetbal zien, leuk hoor! Een gelijkspel met ieder dus 1 punt.
En dan tot slot nog de wedstrijd Italië-Mexico. Ook deze twee nieuwe teams lieten gelijk zien dat ze in de vakantie veel thuis gevoetbald hadden. De meisjes deden zeker niet onder bij de jongens. Wederom een gelijk spel en dus beiden 1 punt.

Wedstrijd 2

Na het fluitsignaal werd snel begonnen aan wedstrijd nummer 2. Zoals bij elke start van de wedstrijd houden de HMQ-cuppers de lat van het goal vast met 1 hand. Na het fluitsignaal mogen ze zo hard mogelijk rennen naar de bal die op de middenstip ligt.
Poule 1 Duitsland die net had gewonnen van Uruguay was vastberaden ook deze wedstrijd te winnen. Nederland had echter de vorige wedstrijd verloren en startte de wedstrijd misschien nog wel een tikkie fanatieker dan Duitsland. Maar, na een paar minuten bleek dat Duitsland toch weer de leiding nam en won de wedstrijd. 3 punten voor Duitsland.
Ook Spanje had de vorige wedstrijd gewonnen en nam het deze tweede wedstrijd op tegen Uruguay, die net helaas de punten had laten liggen. Wie zou deze wedstrijd de punten gepakt hebben? Spanje begon met een paar goede schoten op het goal, waardoor ze op een voorsprong kwamen. Ook Uruguay gaf alles, en wist nog 2 keer te scoren. Helaas voor Uruguay was dit niet genoeg. 3 punten voor Spanje.
Poule 2 Brazilie tegen Italie. Alle teams van poule 2 hadden de eerste wedstrijd gelijk gespeeld. Dus wedstrijd 2 was extra spannend. Wat was Italie ineens fanatiek! Brazilie deed alles om nog een paar doelpunten mee te pakken, maar Italie won de wedstrijd. 3 punten voor Italie.
En dan Belgie-Mexico, voor hen gold hetzelfde. Beiden 1 punt uit de vorige wedstrijd. Wie o wie zou er hier met de punten vandoor zijn gegaan? De meiden laten zien wat voetballen en naast Italie wint ook Mexico de tweede wedstrijd, 3 punten erbij.
Pauze Na 2 spannende eerste wedstrijden hadden de jongens en meiden natuurlijk heel veel zin in …… ranja!!! De sprint van het veld de trap op was dan ook zo gedaan. En, alhoewel het natuurlijk best vroeg is voor de ouders op de zaterdagmorgen, waren ook zij aan het genieten van hun voetballende kinderen met een bekertje koffie in de hand.

Wedstrijd 3

Na de ranja en de koffie gingen we door naar wedstrijd 3. Alle HMQ-cuppers stonden weer klaar om het eerste doelpunt te maken.
Poule 1 Uruguay tegen Nederland. Beide teams hadden helaas nog geen punten weten te bemachtigen. Maar, daar ging dan nu natuurlijk snel verandering in komen. Nederland begon net als de vorige twee wedstrijden erg fanatiek waardoor Uruguay even dacht dat zij het heel erg lastig zouden krijgen. Maar, dat was toch niet het geval. Uruguay wist er meer doelpunten in te schieten en kregen 3 punten voor deze overwinning.
En, dan toch wel een hele spannende wedstrijd: Spanje tegen Duitsland. Beide teams reeds met 6 punten op zak uit de 2 eerste wedstrijden. De doelpunten gaan gelijk op, wat zijn ze fanatiek met zn viertjes. Even leek het een overwinning te worden voor Spanje, maar de veldbegeleider geeft aan dat de eindstand gelijk is. Allebei 1 punt.
Poule 2 België nam het op tegen Italië. Aan beide kanten werd er goed op het goal geschoten met als resultaat diverse doelpunten. Omdat er bij België toch wat schoten naast het goal gingen in plaats van er in, heeft Italië uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. 3 punten in de zak.
Tot slot nog Brazilië tegen Mexico. Wat een flitsend begin van de wedstrijd. Het lijkt wel of er de laatste wedstrijd nog even een tandje bijgezet wordt. Twee fanatieke teams, die beiden willen winnen, dat heeft geresulteerd in een mooi gelijkspel. 1 punt voor Brazilië en 1 punt voor Mexico.
Nou, dat was weer een spannende eerste HMQ-cup zaterdagmorgen! De volgende ronde van kampioenschap nummer 1 zal plaatsvinden op 23 september 2017. Tot dan allemaal!

Met sportieve groet,
Jos en Jissel