Hallo (ouders van de) HMQ-cuppers,

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, vroeg in de ochtend startte de HMQ-cup met ronde 2 van kampioenschap nummer 1.
Ondanks de mist was een prachtige voetbaldag en iedereen had er dan ook weer super veel zin in!
Zoals elke zaterdag begonnen alle kinderen aan de rand van het hoofdveld. Een kleine uitleg van de spelregels, want er was weer een nieuw talentje aanwezig. Met een paar leuke spraakzame mannetjes in ons midden, was een uitleg vanuit onze kant eigenlijk niet meer nodig ?.
Met volle borst werd er vervolgens afgeteld van 10 tot…. go!!! En, weg waren ze.

Wedstrijd 1

Voor de zekerheid nog even een opsomming van de teams per poule.
In poule 1 zitten Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland. In poule 2 zitten Brazilië, Italië, België en Mexico.
Poule 1 Uruguay begon tegen Spanje. Vorige week had Spanje Uruguay met gemak verslagen, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. En dat is weer het leuke aan de samengestelde teams. Eigenlijk zijn ze allemaal aan elkaar gewaagd. Dat bleek wel uit deze spannende wedstrijd waarbij Spanje er vandoor ging met de punten!
Nederland begon tegen Duitsland. Volgens Duitsland was dit toch echt de moeilijkste tegenstander ooit en ze waren blij dat ze deze wedstrijd als eerste hadden, want dan konden ze nog met volle kracht in de aanval. Dit resulteerde in een super spannende wedstrijd, waarbij Duitsland erin slaagde om Nederland te verslaan. Altijd weer die Duitsers!
Poule 2 België begon tegen Mexico. De Mexicanen hadden vorige week gewonnen. Wat zouden beide teams er deze zaterdag van gemaakt hebben? Ook hier een verrassende uitslag. Met een drietal punten voor de Belgen. Wat een prachtig voetbal liet België hier zien.
En dan was daar nog Italië tegen Brazilië. Eens even kijken wat daar vorige week de stand was… winst voor Italië. Je kon zien dat Brazilië gebrand was om te winnen. Ze hebben het Italië dan ook een stuk moeilijker gemaakt dan vorige week. Helaas, net niet voldoende. De punten gaan naar de Italianen.

Wedstrijd 2

De mist was na de eerste wedstrijd al wat weggetrokken en nadat iedereen keurig de handen aan de latten van de goals had vastgehouden klonk het fluitsignaal: de start van wedstrijd nummer 2.
Poule 1 Duitsland die net had gewonnen van Nederland nam het op tegen Uruguay. Uruguay begon de wedstrijd goed. Een paar keiharde schoten gingen zo het doel in. Maar, Duitsland had al eerder laten zien dat ze goed kunnen samenwerken en passeerden op deze manier net iets vaker hun tegenstander dan andersom. Wederom winst voor Duitsland.
En Spanje die net gewonnen had van Uruguay nam het op tegen Nederland. Misschien begon het Spaanse team net iets te zelfverzekerd? Of was het de goede traptechniek van Nederland? Een ding was zeker, het harde werken van de Spaanse meiden worp deze keer geen vruchten af. De punten waren voor Nederland.
Poule 2 Belgie tegen Italie. Italie startte erg goed en liet veel teamwork zien. Hierdoor was het erg lastig voor Belgie om de spelers van Italie te passeren en te scoren. Toch lukte ze dat een paar keer! Helaas niet genoeg voor een overwinning. Het was Italie die er met de punten vandoor is gegaan.
En dan nog Brazilie tegen Mexico. Die Brazilianen zijn toch echt wel heel erg snel hoor! Mexico gaf alles, maar was helaas veel meer tijd kwijt aan verdedigen dan aan aanvallen. Brazilie wist het doel dan ook erg vaak te bereiken en daarbij ook nog eens vaak te scoren. Winst voor Brazilie.
Pauze De eerste 2 wedstrijden zaten er weer op en van al dat harde werk hadden de HMQ-cuppers natuurlijk erg veel dorst gekregen. Een sprint naar de tribune voor ranja was dan ook geen probleem.
Even uitrusten…. Nou ja, dat uitrusten duurde slechts 2 minuten, waarna de eerste jongens al vroegen: “gaan we weer beginnen?” ?

Wedstrijd 3

Snel door naar wedstrijd 3 dus. Na het fluitsignaal werd alweer de laatste wedstrijd van deze zaterdag gespeeld.
Poule 1 Uruguay tegen Nederland. Zo, dat was een spannende pot: een doelpunt links, een doelpunt recht, een doelpunt links, een doelpunt rechts…. Er was nog geen gelijkspel geweest deze ronde. Zou dit de eerste zijn geworden? Jazeker! Allebei een punt.
Spanje nam het op tegen Duitsland. Duitsland die tot op heden nog onverslagen in dit kampioenschap zit. Zou het Spanje zijn gelukt om Duitsland te verslaan? Nou, ze hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan en het Duitsland zo moeilijk mogelijk gemaakt. Maar, het was toch weer Duitsland die won.
Poule 2 België nam het op tegen Brazilië. Aan beide kanten werd er goed op het doel geschoten met als resultaat diverse doelpunten. Zou dit het tweede gelijke spel zijn geworden? Nee hoor, Brazilië dacht wij kunnen deze punten wel gebruiken en gingen er dan ook met de winst vandoor.
Tot slot nog Italië tegen Mexico. Wie o wie gaat het lukken om Italië eens van haar eerste plek af te gooien? Ook dit team is tot nu toe onverslagen. Mexico heeft echt alles gegeven. Goede samenwerking, harde schoten, goed voetenwerk…. maar helaas. Het is Mexico niet gelukt om de bal in het doel van Italië te schieten. Wederom punten voor Italië.
Het was weer een spannende dag, met een aantal verrassende uitslagen! De volgende ronde van kampioenschap nummer 1 zal plaatsvinden op zaterdag 30 september 2017. Tot dan allemaal!

Met sportieve groet,
Jos en Jissel