Opstartproblemen of onwennigheid richting elkaar? Niet bij het team van VIOD JO13-04! Terwijl de ouders langs de kant zichzelf nog steeds aan elkaar voorstellen (sommigen zelfs al voor de tweede keer ?), lijkt het alsof de jongens  elkaar al jaren kennen. En dat terwijl er toch heel wat nieuwe gezichten te bespeuren zijn.  Er is al echt sprake van een team met een goed sfeertje met respectvol en interessant samenspel. En dat blijkt wel uit de resultaten tot nu toe; met klinkende cijfers (5-1, 14-0, 2-9) zijn we door in de beker en hadden we een succesvolle aftrap van het seizoen met een  5-0 overwinning tegen Angerlo Vooruit.

Dat we dit seizoen aan moeten kloppen bij een ander team voor reservespelers is vrij klein, want we hebben maar liefst 16 teamleden. En die hebben er allemaal zin in (ze tellen zelfs mee of hun wisseltijd er al bijna op zit).  Op een geblesseerde Nick na waren we gisteren compleet tegen Angerlo Vooruit. Het werd al snel duidelijk wie onze grootste tegenstander was: de keeper! Die van ons (Collin) mocht er ook zijn, alleen kwam hij niet zo uit de verf omdat hij véél minder te doen had. De Angerlose keeper daarentegen kreeg van onze jongens alle kans om te ‘shinen’. Al vrij snel kreeg hij  een kruisvuur van ballen op zich af van Myron, Kenzo en Sam die hij telkens vakkundig stopte. Tot 10 minuten na de aftrap; Sam schoot de bal van afstand rechts bovenin de kruising. 1-0! De kop was er af. Direct daarna probeerde Sam het nog een keer met een boogballetje, maar die werd door de (jawel) keeper uit de lucht geplukt. Doordat de bal op een mooie manier door Batuhan binnen werd gehouden kon Kenzo de 2-0 voor zijn rekening nemen. Mooi samenspel tussen het middenveld en de spitsen!

Ook de verdedigers gaven weinig ruimte. Wanneer Angerlo Vooruit gevaarlijk werd, werd het gevaar door de achterhoede goed afgewend. Wanneer dit, in het zeldzame geval,  niet lukte, stond Collin zijn mannetje in het doel. De drie corners die we nog net voor de rust kregen, bleven helaas onbenut waardoor we met een 2-0 voorsprong de rust ingingen.

Na de rust werd Sam direct al gevaarlijk. In de 1e minuut van de 2e helft schoot hij net mis, net zoals Danco een paar minuten daarna. Velen aanvallen volgden maar het was in de 22e minuut Sam de met een hard schot de keeper het nakijken gaf. Danco tekende daarna voor de 4-0. Ondanks deze mooie stand werd er geen gas teruggenomen en ging R0cco alleen in de aanval vanaf de zijlijn. Ondanks de lastige positie waarin hij stond, schoot hij de bal voor de keeper langs strak in de uiterste hoek. Met deze stand sloot de goed fluitende scheidsrechter onze 1e wedstrijd af. Het was een mooie en sportieve wedstrijd (ook zeker van de kant van Angerlo Vooruit). We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd!

door Angélica Mollenhof