door Bob Lubbers

VIOD JO19-1 won ook het tweede duel van de competitie en is daarmee (gedeeld) koploper in de eerste klasse 05 (najaar).

Tegenstander vandaag was de de JO19-1 van AZC uit Zutphen, een team dat tijdens de openingswedstrijd met 3-0 klop had gekregen van Zelos JO19-1. Stiekem rekende men zich bij VIOD dus al enigszins rijk, maar in de beginfase waren het juist de Zutphenaren die vaker de aanval zochten. Overigens beperkte “dit gevaar” zich tot enkele ongevaarlijke schoten van afstand. VIOD kwam aanvankelijk maar moeizaam tot combinatievoetbal, misschien wel omdat Roy (de trainer/jvdk) ervoor had gekozen om met een ongebruikelijk systeem te spelen.

Omdat AZC met twee diepe spitsen aan zou treden ruilde hij een verdediger in voor een extra middenvelder, een 3-4-3 systeem dus. De aanvallers Julian en Wessel werden na een moeizame beginfase steeds dreigender, maar het was juist Laurens – tot dan toe nauwelijks in het spel betrokken – die na 30 minuten de score opende. Mooi vrijgespeeld door Wessel (doorkopbal) hield de rechtsbuiten alleen voor de  keeper zijn hoofd koel, 1-0!

Na een prima voorzet van Ian miste Wessel even later het doel op enkele centimeters, maar op slag van rust had de lange centrumspits meer geluk. Hij stond aan het einde van een vloeiende aanval door het centrum en tikte de bal beheerst onder de vallende AZC-doelman binnen, 2-0! Na de pauze bleek de wedstrijd al snel gespeeld. Aan inzet ontbrak het niet bij de gasten, maar echt gevaar wist AZC ook in de tweede helft niet te stichten. VIOD was scherper in de duels en kwam ook nog tot enkele mogelijkheden, maar alleen Thijs was nog een keer succesvol voor de thuisclub. De goed en consequent leidende arbiter Ruben Bril kende geheel terecht ‘op de rand van de zestien’ een vrije trap toe aan VIOD en ondanks het feit dat vier AZC-verdedigers veel te vroeg uitliepen wist Thijs de bal in de uiterste hoek te plaatsen, 3-0! Het duel doofde toen als de bekende nachtkaars langzaam uit. De thuisclub kreeg steeds meer ruimte van z’n tegenstander, maar werd slordig in de afwerking en AZC was duidelijk mentaal geknakt door de ruime achterstand. Tien minuten voor tijd werd Niek gewisseld en dit moet dan maar als een publiekswissel worden gezien, want hij behoorde samen met Len tot de absolute uitblinkers bij VIOD. In de slotfase scoorde AZC nog de ere-treffer, 3-1.

Volgende week wacht een zwaardere tegenstander voor VIOD. Dan treedt de JO19-1 aan op sportpark De Boshoek in ‘s Heerenberg tegen MVR JO19-1, een van de vier teams uit de competitie die nog geen punt morste tot dusver.

Opstelling VIOD JO19-1:

Keeper: Niels Mulder; Achter: Dax Oosterbaan, Boy Wentink, Len Derks; Niek Monchen (78. Tijn Lubbers). Midden: Ryan Chevalking, Ian Bruijs (67. Dilan Ozerdogan), Thijs Lieffering. Voor: Laurens van der Luit, Wessel Rensen, Julian Wennekes.

VIOD JO19-1 – AZC JO19-1

1-0 Laurens van der Luit (VIOD)

2-0 Wessel Rensen (VIOD)

3-0 Thijs Lieffering (VIOD)