VIOD had vandaag een eenvoudige middag in Groessen. Binnen 30 minuten liep het team van trainer Jan Lorsé over tegenstander sc Groessen heen. En als het vizier van VIOD scherper gestaan dan had de ruststand hoger kunnen uitvallen. Die was nu 0-4 en in het 2e deel van de wedstrijd, nadat de druk eraf was, verviel VIOD in matig spel en werd slechts eenmaal gescoord. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ron Hooghoff stond de eindstand van 0-5 op het scorebord en schuift VIOD door naar de bovenste helft van de ranglijst.

VIOD begon deze middag zonder spelbepaler Lex Overbeek, Huub Oosterink startte hierdoor in de basis. Vanaf de aftrap liet VIOD weten snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. De club uit Doetinchem creëerde met mooi voetbal veel kansen, was heer en meester, maar de doelpunten bleven eerst uit. Toch wist men binnen het half uur driemaal te scoren. Nadat Vincent Bosch de score had geopend (0-1), was het Huub Oosterink in de 27e minuut, die na een beauty van een aanval, de 0-2 liet aantekenen. Nog geen 2 minuten later stond de 3e treffer van VIOD al op het scorebord. Jorn Eijkelkamp was de doelpuntenmaker (0-3). Nadat Huub Oosterink wederom doel trof (0-4), zochten de teams de kleedkamer op.

De 2e helft was van een ander kaliber. De thuisclub wilde na de offday in de eerste helft de score een beter aanzien geven, maar zag VIOD-doelman Willem Thijssen op haar weg. VIOD zette in het 2e deel weinig tegenover en geloofde het ook wel. Met matig spel bleef men toch de controle over de wedstrijd houden en kwam nog één keer tot scoren. Deze laatste treffer van de wedstrijd (0-5) wist Jorn Eijkelkamp op zijn naam te schrijven.

Een overwinning die er zijn mag. VIOD is nog steeds ongeslagen en staat nu op de 5e plek van de ranglijst. De aankomende twee zondagen wachten twee thuiswedstrijden en geeft VIOD een reële kans om de ongeslagen status te behouden. Eerst zondag thuis tegen VVO uit Velp, ’n week later komt promovendus Keijenburgse Boys op bezoek.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Vincent Bosch schiet de openingstreffer binnen

De 2e treffer in de maak. VIOD aanvaller Mike Severs legt de bal panklaar voor Huub Oosterink