Onverwachts leed VIOD gisterenmiddag op eigen terrein een nederlaag tegen  Keijenburgse Boys (0-1) en is aan de ongeslagen status in 3C een einde gekomen. Vanaf de aftrap leek het er niet naar uit dat VIOD tegen een nederlaag aan zou lopen. Binnen 60 seconden had het openingsdoelpunt al op het scorebord moeten staan. Gezien de hoekschoppenverhouding, 13 voor VIOD en 3 voor de gasten uit Keijenborg, had VIOD zich zelf moeten belonen. Telkens stond de goede doelman Bjorn Grotenhuys en de Keijenborgse verdediging in de weg en belette VIOD tot scoren van een verdiende gelijkmaker of zelfs meer. Deze week zal het team van Jan Lorsé zich moeten opmaken voor de uitwedstrijd tegen DCS, de huidige koploper in 3C.

Met twee geblesseerden spelers op de tribune (Vincent Bosch en Julian Bril) en een herstelde Huub Oosterink op de reservebank begon VIOD aan de wedstrijd. Binnen 60 seconden had Dominique Bolmeijer geen geluk met zijn schot op doel. Dé bal was de doelman al gepasseerd, maar werd door een Keijenborgse verdediger van de lijn getrapt. Nadat aanvoerder Tom Goossens van Keijenburgse Boys tweemaal een vrije trap over het doel van VIOD zag gaan, probeerde VIOD-aanvaller Lex Overbeek in de 10e minuut het ook van afstand. Hij stuurde de bal met een krul richting rechterbovenhoek, maar de bal verdween net naast de kruising in het vangnet. Drie minuten later leek dan eindelijk de verdiende openingstreffer te vallen. Lex Overbeek schiet de bal in de rechterbenedenhoek, via een verdediger en de vingertoppen van doelman Bjorn Grotenhuys verdwijnt de bal net aan de verkeerde kant voor VIOD van het doel. Ook Lukas de Graaf krijgt de bal niet tegen de touwen. Door een slechte terugspeelbal komt de bal via de keeper voor zijn voeten terecht en lobt hij de bal over de doelman en verdediger heen, maar verdwijnt ook over het doel.

En zoals de voetbalwet het ook beschrijft, als je zelf niet scoort dan krijg je de kous op de kop. In de 23e minuut weet VIOD de bal niet goed uit te verdedigen en Keijenborg zet vanaf rechts een nieuwe aanval op. Aanvaller Luuk Mentink schiet de bal voor het doel en bereikt de vanaf links ingelopen Joep Korenblik. Korenblik schuift behendig de bal in de uiterste linkerhoek en VIOD-doelman Willem Thijssen is kansloos (0-1). Nadat de geïrriteerde Chris Laansma terecht een gele kaart voorgetoverd krijgt (wegtrappen van de bal na ’n overtreding), krijgt VIOD de zoveelste scoringskans om de achterstand ongedaan te maken. Lex Overbeek bereikt Lukas de Graaf met een steekbal, dribbelt de zestien binnen, maar ziet wederom de goede doelman Grotenhuys op zijn weg, die de bal tot corner weet te verwerken. Nog geen minuut later krijgt dezelfde Lukas de Graaf tot tweemaal toe een opgelegde kans, maar ook nu heeft VIOD geen enkel geluk en knokt nu ook tegen zichzelf, daar de gelijkmaker maar niet wil vallen. Ook Dominique Bolmeijer maakt het de doelman wel erg gemakkelijk om de bal recht op hem af te schieten, terwijl de hoek voor het uitkiezen was. Voordat de rust ingaat krijgt Chris Laansma nog een berisping van de goede leidsman Hans Kok uit Ulft, die de VIOD-verdediger ook met een 2e gele kaart had kunnen wegsturen.

In de 2e helft mag Huub Oosterink dan ook opdraven voor Laansma en zakt Bolmeijer een linie om als verdediger te fungeren. In het 2e deel van deze wedstrijd probeert VIOD wel, werkt hard, maar de balcirculatie gaat niet snel genoeg. Te vaak wordt de bal nog een keer aangenomen, terwijl een directe pass of voorzet meer gevaar zou stichten. Trainer Jan Lorsé haalt Lukas de Graaf naar de kant en stuurt de herstelde Tim Limbeek (hamstringblessure) het veld in. Met nog een kwartier op de klok lijkt het erop dat VIOD tegen de eerste nederlaag aan gaat lopen, want ook de twee wissels brengt VIOD geen verdiende gelijkmaker. Jorn Eijkelkamp ziet zijn ingeschoten bal, uit een goede corner van Marten van Delden, voor de doellijn gestopt en Tim Limbeek kan zijn hoofd niet goed genoeg tegen de bal zetten, na een goede strakke voorzet van Mike Severs. Ook Lex Overbeek ziet zijn schot op doel in het vijf meter gebied geblokt. Dan breekt de extra tijd aan. Nog éénmaal zet VIOD aan en lijkt op de valreep te slagen, echter gaat de bal via een Keijenburgse speler en wederom de vingertoppen van doelman Bjorn Grotenhuys net over de lat en eindigt de wedstrijd in ‘n 0-1 overwinning voor Keijenburgse Boys.

Na de wedstrijd geen Man of The Match uitreiking. De jury kon geen speler aanwijzen, die ditmaal voor VIOD een extra bijdrage heeft kunnen leveren. Misschien kon de doelman van Keijenburgse Boys daar wel aanspraak opmaken, want naast de verdediging was hij de man vandaag die VIOD het scoren belette.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Ook Jorn Eijkelkamp kon de het leder niet tussen de palen krijgen

VIOD aanvaller Lex Overbeek wordt gestuit door een aantal verdedigers van Keijenburg.

Invaller Tim Limbeek probeert zijn tegenstander van zich af te schudden

Jos Klein Bleumink kopt de bal weg, voordat Luuk Mentink gevaarlijk kan worden

Lukas de Graaf had vandaag geen geluk om tot scoren te komen.

Marten van Delden in actie tussen twee verdedigers van Keijenburge Boys

Meer foto’s van deze wedstrijd: KLIK HIER